Knytkalas på dagis

På onsdag är det vernissage på dagis. Man ska titta på barnens teckningar. Det gör jag gärna. Jag är inte så kulturell av mig så barnteckningsvernissage är helt på min nivå. Mycket bättre än Tate Modern.

Maken har ansvaret för inskolningen och kom hem med den här lappen.

Knytkalas

Knytkalas??! Va,Va,Va,Va,Va,VA,VA,VA?????!!!

Vet ni vad det betyder? Knytkalas är ju när alla ska ha med sig något ätbart. Som man ställer på ett bord och sen står alla mammor och kollar vad alla andra har tagit med sig och jämför vem som är bästa mamman. Som Familjeliv i verkligheten.

Den här situationen får maken lov att ta hand om. Han får lov att knyta ihop något ätbart. Gott ska det vara också. Jag kan gärna vara sämsta mamman men gullefjunet ska minsann ha bästa pappan på knytkalasebordet.

2 thoughts on “Knytkalas på dagis”

  1. oj, knytkalas lät väldigt överambitiöst och jobbigt.. Jag skulle dessutom vara väldigt rädd att råka ta med något som någon var allergisk mot! :-S Finns ju mycket lurigt som man inte tänker på.. Här på vårat “dagis” får barnen ta med egen matsäck för vårfest i veckan men den ska ätas utomhus och var och en tar med det de vill äta så det inte blir några allergiska reaktioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *