Köp och sälj på Facebook

Jag såg på Sandras blogg att hon hade köpt en gammal skolbänk. En sån vill jag OCKSÅ ha tänkte jag då. Jag blev helt enkelt inspirerad att härmas. Som sig bör i bloggvärlden, man ska inspirera och låta sig inspireras. Så jag lämnade en kommentar och frågade var hon hade köpt den, och hon hade hittat den på en köp & sälj sida på Facebook.

Det vore ju super att ha en sådan där snygg gammal skolbänk till gullefjunet. Hon börjar ju säkert läsa snart. Förbereda sig inför Nobelpriset och så där. Om hon bestämmer sig för att vänta ett tag med att börja plugga så kommer säkert det där locket väl till användning i alla fall. Tänk er att bara kunna öppna ett lock och sopa ner en massa skräp och stänga igen.

Så igår kväll började jag titta på en sådan där köp & sälj sida för Piteå på Fejjan. De är väldigt underhållande måste jag säga. Att folk orkar lägga upp saker som de ber om bud från 10 kr för är i sig ganska roligt. Eller när någon lägger upp något skräp, och när ingen är intresserad sänker de priset från 30 till 20 kr för att öka efterfrågan.

Köparna är också ganska roliga när det kommer upp någon intressant sak och det blir budgivning. Ibland höjer folk i 50 öres intervaller. Min favorit är när säljaren har satt budstopp en viss tid och folk börjar tjafsa om att de hade sista budet före budstopp, för att enligt deras klocka kom nästa bud in en minut efter budstopp.

Igår hittade jag en annons från en kvinna som undrade om någon var intresserad av 9 snusdosor. Ohooo, intresset var stort. Märke, lös eller portion och var fanns de åtråvärda dosorna ville folk veta. Budgivning startade.

Av kommentarerna framgick det att dosorna som kvinnan erbjöd till försäljning var sonens. Helt plötsligt, fem och en halv timmar in i budgivningen, var det inte 9 dosor snus längre utan bara 8. Man fick liksom känslan av att sonen inte var helt med på noterna angående försäljningen av hans snusdosor!

Det var min underhållning igår kväll. Vad gjorde ni då?

Jag hittade ingen skolbänk förresten så om ni känner till någon till salu får ni gärna säga till. Kring 118,50 hade jag tänkt mig att jag kan betala. Inte ett öre mer. Eller så berättar ni vad ni/säljaren vill ha så kan vi kanske pruta förhandla.

One thought on “Köp och sälj på Facebook”

  1. Ja, alltså det är faktiskt underhållande att “hänga” på köp&sälj sidor. Helt sjukt egentligen vad folk kan tänka sig att betala för skräp, och vad folk hellre försöker kränga än lägger i den gröna tunnan! Alltså, om jag inte vore så förtjust i min nya bänk så hade du fått köpa den, lovar att du har första tjing om den inte passar sig där den är tänkt! Tack för dina generösa länkar till mig också. Kanske bjuder igen någon dag, fast jag har inte på långa vägar lika många läsare som dig…
    Ha en fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *