Korvkassan är inte kompatibel med bensinkassan

När man har tankat bilen så blir man dö-glad när man kommer in för att betala och inser att man är nr 2 i kön. Tills man inser att bensinkassan också är en korvkassa.

En korvkassa är inte kompatibel med bensinkassan. Det finns alldeles för många alternativ.

Korv eller inte korv. Kokt eller grillad eller den där tjockkorven. Med bröd, utan bröd, det runda brödet med hål bara på ena sidan. Eller ska det vara mos till istället kanske.

Sen kommer tillbehören. Ketchup, senap, annan senap. Rostad lök. Räksallad. Bostongurka. Gurksallad. Dressing. Dill-o-gräslökschips?

Eller om det ska vara mos. Krydda eller inte krydda. Vilken krydda. Räksallad. Räksallad till mos?

Det här är för mycket valmöjligheter för den genomsnittlige, normalbegåvad medelsvensken.  De klarar inte av det. Speciellt om det finns mjukglass också.

När man hamnar som nr 2 i bensinkassan borde man ha en kvick och smärtfri betalningsupplevelse framför sig. Smärtfri förutom bensinpriset förstås. Men det händer aldrig mig. För framför mig står alltid Familjen Svensson som är ute med husvagnen med sina 2,4 barn och ingen av dem vet vad de vill ha. Varje familjemedlem ändrar sig minst två gånger eller funderar högt och rabblar igenom alla alternativ innan de bestämmer sig.

Är det inte husvagnssäsong så är det petnoga lastbilschaffisen som står där framför mig och han vet minsann EXAKT hur hans korv ska vara, men receptet är komplicerat. Om något av hans tänkta tillbehör inte finns på just den här macken tar det en evighet att bestämma vad substitutet skall vara. Det syns lång väg att hela måltiden nu är förstörd och att han nästa gång minsann kommer att välja en mack 4 mil norr eller söderut.

Förr i tiden bad man om en korv med bröd med allt på, och då fick man ketchup och senap. Vad händer idag om man ber om en korv med ’allt på’?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *