Kvalitetstid

När man är arbetande förälder vill man ju gärna spendera kvalitetstid med sitt barn när man är ledig. Idag när jag gick från jobbet tänkte jag att vi skulle ha sådan där kvalitetstid när jag kom hem fram till det var dags att äta. Spela boccia eller måla med vattenfärg typ. Gullefjunet får bestämma vilket tänkte jag för mig själv.

När jag kom genom dörren hade hon just somnat berättade maken. Man kan inte hålla på och sova halv sex om man ska gå och lägga sig åtta-halv nio. Försiktigt väckte henne och frågade vad hon ville göra för kul. Det visade sig att hon ville gråta i en timme. Vi fick i alla fall va me varandra under den där timmen när jag gick omkring och bar på henne.

Sen umgicks vi en låååång stund genom att sitta och titta ner i middagstallriken och peka på olika potatisar, schnitzelbitar, broccoli, tomater, ärtor, majs och tomater. Vi satte på lite citron och ketchup. Åt några majskorn och ärtor. Resten ställde vi bort.

Efter maten var tanken att hundvalpen skulle bada i tvättmaskinen men då grät vi så mycket över det att hundvalpen bara badade svansen och öronen i badbaljan och sedan la han sig på balkongen för att torka trots att han fortfarande luktar kiss runt nosen.

Kvällen avslutades med att vi skulle läsa en saga, sen skulle vi inte läsa någon saga, sen skulle mamma läsa en saga, men man kan inte läsa en saga när hundvalpen ligger på balkongen och torkar, så vi hämtade honom också läste pappa två sagor.

Nu sover hon i alla fall och kvällens kvalitetsstundspass slutade med att en hundvalp med blöt svans och blöta öron ligger på min huvudkudde och luktar kiss.

Egentligen hade jag tänkt berätta om min väderfredag idag, men jag orkar fan inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *