Lassi Karonen tar guld på fredag

Svenska journalister kan ju ingenting om rodd så jag tänkte att jag skulle styra upp det här litegrann och berätta hur det går på fredag i männens singel scull final. Eller i männens enmansrodd-i-båt-med-två-åror-utan-styrsman som de förmodligen kallar det på Sveriges Television. Svenska tidningar yrar bara på om saker som tex utifall Prins Daniel och Carl-Philip någonsin sett en större människa, istället för att berätta om förutsättningarna på fredag.

Karonen tar guld. You read it here first – kom ihåg det.

Bilden lånad från www.lassikaronen.se

Det gick väl sådär när jag tipsade er om rätt rad på Stryktipset. Men jag är mer insatt i rodd än i fotboll. Så den här gången har jag nog rätt.

Idag på semifinalerna såg jag nämligen att Karonen var bäst. Att Drysdale vann semin är nog bara taktik från svensken. Invagga motståndarna i falsk trygghet så att de tror att han inte är något riktigt hot. Om ni inte tror mig kan jag utveckla litegrann.

Karonen är tyngst. Det är bra på Dorney Lake, för det är ett riktigt blås-hål. Så om vinden friskar på rakt i ryggen på dem på fredag, och det gör den säkert, gynnas Karonen. De spe-mager-nervösa motståndarna som bara väger mellan 93-100 kg kommer inte att klara vinden lika bra som Karonen med sina 105 kg. Varje kilo är viktigt serni. Ja, inte den typ av kilon som jag bär på nuförtiden förstås, men OS-roddarnas kilon.

Alan Campbell vinner ju inte. Han är roddens Tim Henman. Engelsmännen hoppas och inbillar sig att nu är det dags, men han vinner aldrig något som är viktigt. Hans hemmaklubb är dessutom Tideway Scullers. De är vanligtvis inte alls lika bra som de inbillar sig att de är. Tideway Scullers och deras roddare kallas förresten för Scrubbers (efter fängelset Woodworm Scrubs). Fast Campbell har inte suttit i fängelse (vad jag vet) så det var bara en liten bit kuriosa för er, och kanske inte så relevant i den här sportsliga analysen. Men man kan ju inte ha en guldmedaljör som kallas för Scrubber, så han vinner inte.

Mahe Drysdale vinner inte heller. Han ramlade av cykeln i juni. När det är 500 meter kvar kommer han att få en blackout och bli rädd för att det ska komma en våg och att han ska trilla ur båten. Det säger sig självt att någon som trillar av cykeln 6 veckor innan OS inte kommer att palla trycket. Dessutom är han också medlem hos Scrubbers när han ror i England, och det har vi ju redan konstaterat att en Scrubber inte bör vara guldmedaljör.

Ondrej Synek brukar inte paddla omkring i London, vad jag vet, så honom vet jag inte riktigt hur jag ska skriva ner. Han såg ju onekligen lite bra ut idag. Men han peak-ade ju för tidigt. Det är inte idag som räknas. Han kommer att ha träningsvärk på fredag. Så han vinner inte heller. Han kanske tar silver däremot. Karonen däremot har krafter kvar som han plockar fram på fredag.

Hacker och Aleksandrov skriver vi bara av. Det syntes ju lång väg att de tycker att det viktiga är att vara med, inte att vinna.

Ja nu vet ni hur det går. Förlita er inte på att man ska få se det hela live på SVT, de fattar ju ingenting. Välj någon annan kanal som har bättre koll på läget. Eller på SVT på nätet kan man se det live även om de prioriterar någon annan meningslös sport på tv-sändningarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *