Lök i en dessertskål

Igår åt vi tacos. Ja, jag vet att det är lag på att tacos är fredagsmat, men vi åt det igår fastän det var lördag. När jag hackat löken bad jag maken att ge mig något att sätta den i eftersom tallrikarna jag hade var fulla.

Jag: Får jag en av de där dessertskålarna på fot.

Maken: En dessertskål kan du väl inte använda.

Jag: Det kan jag väl visst. Varför inte?

Maken: Det ser ju konstigt ut med en dessertskål bland alla andra skålar.

Jag: Vi har inte tillräckligt av samma sort. Vad spelar det för roll hur det ser ut? Vi har ju inga gäster, det är bara vi.

Maken: Ta den här tallriken istället.

Jag: Den ska jag ha köttfärsen i. Ge mig nu en dessertskål.

Då gav han mig en flat tallrik istället. Tala om envis va? Alla fattar att man inte kan ha lök på en flat tallrik. Den har ingen kant så när man ska ta lök kommer löken att åka ut på bordet. Så jag ställde tillbaka tallriken och tog en dessertskål istället. Jag tycker inte alls att det såg så konstigt ut.

Lök i en dessertskålSen skulle maken hacka en avokado. Halva var lite dålig så när han hade hackat bort det blev det inte mycket kvar. Då tyckte han att han kunde lägga avokadon i samma tallrik som tomaterna! Men si det gick jag inte med på. Man kan inte lägga avokado i samma tallrik som tomaterna. Det går inte. Så han fick lov att ta en dessertskål.

Så allt löste sig. Då såg det inte konstigt ut med en ensam dessertskål med lök i, för den fick sällskap av en dessertskål med avokado i.

Tomater och avokado

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *