Maken har fått sparken

Jag deklarerar idag igen. Åt maken. Det är så att maken har enskild firma. Förra helgen när jag skulle deklarera upptäckte jag att han när han registrerade firman hade uppgett att han skulle göra redovisningen enligt fakturametoden. Sen har han gjort sin bokföring enligt kontantmetoden.

Så jag fick ringa skatteverket och fråga om han kunde få ändra på sitt val av redovisningssätt. Det kunde de som satt och svarade på deklarationsfrågor förra helgen inte svara på så de gav maken anstånd med deklarationen i två veckor. De är himla trevliga på Skatteverket måste jag få säga.

I veckan har jag fått svar på min fråga och nu ska jag då alltså göra klart deklarationen. Två förstörda lördagar liksom.

Resultatet av allt det här är i alla fall att jag har gett maken sparken som redovisningsansvarig i sin egen firma. Han har fått stränga order att inte röra bokföringsprogrammet igen. Spara kvitton ska han också göra för den självutnämnde ekonomichefen blir arg när hon måste boka företagskostnader som egna uttag.

När allt det här är över ska jag ha en present som är liten, hård, guldfärgad och dyr i kompensation.

2 thoughts on “Maken har fått sparken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *