Maken “rättar till” inredningen

Bara en sak till om mina vardagsrumsgardiner, sen ska jag sluta att tjata om gardiner.

Jag satt och studerade gardinerna och konstaterade att när man hänger upp tre längder skulle det ha varit ganska bra om den i mitten var lite smalare än de andra två. Det känns som att den är onödigt bred i förhållande till fönstret och balkongdörrens storlek. Jag orkar inte göra om nu, men jag berättade om min observation för maken och sa att om jag någonsin gör tre längder igen i framtiden ska jag göra den i mitten smalare.

Då svarade maken “mmm”. Han var just då på väg mot balkongen, så han stannade och tittade. Sen sa han “men gardinen ska väl inte hänga sådär”. Notera att jag inte har något frågetecken på slutet av den meningen. För det var ingen fråga, det var ett konstaterande. Ungefär såhär hängde gardinen när han sa det.

Bred gardinSen gick han fram till gardinen och klappade ihop den. Två gånger klappade han till och med, så att den åkte ihop riktigt ordentligt. Sen såg det ut så här.

Smal gardinDet var inte det jag menade när jag pratade om en smalare gardinlängd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *