Man måste ha semester för att hinna sova 7 timmar och gå 10000 steg per dygn

Jag har köpt en stegräknare. En Jawbone som också mäter hur mycket man sover.

20150310_210020

Jag har satt mina “mål” till att gå 10000 steg per dag och sova 7 timmar per natt.

Å jag går och jag går och jag går. Jag har för långt till jobbet för att kunna gå hela vägen men jag hoppar av en station tidigare och går sista biten och jag tar inte längre bussen hem från vår station även om bussen råkar passera. Så jag går 30 minuter både till och från jobbet. Jag går i trappor i stället för att ta hissen. Fem våningar. Ändå kommer jag inte upp i 10000. Om jag går allt som går att gå både till och från jobbet kommer jag upp i drygt 9000 steg på en dag. Jag måste alltså gå en sväng på lunchen också för att nå målet och jag har ofta bara tid att ta en kvarts lunch och då hinner man inte gå omkring och gå.

Det här med att sova går om möjligt ännu sämre. Första fyra dagarna jag hade Jawbonen snittade jag fyra timmars sömn. Att samla ihop sju timmars sömn när man inte kan somna är skitsvårt.

Man måste ha semester för att nå sina mål med den här makapären. Det är tex 4900 steg från morsan och farsan till ICA. 15 trappsteg till övervåningen så om man saknar 500 steg på kvällen kan man gå upp och ner för trappen 16 gånger. Det gjorde jag igår. Å när man är här och farsan har varit vaken i tre timmar när barnet vaknar kl åtta så får man fortsätta sova och kan få ihop sina sju timmars sömn, och om man har tur lite till.

Det här med att gå och sova är ett heltidsjobb.

Screenshot_2015-03-09-23-23-59

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *