Matsmältningsapparaten

Idag har vi varit på kusinträff på makens sida och ätit brunch på Hotell Rival. Det är alltid jag som sitter vid barnändan på sådana tillställningar. Inte makens fel, varje gång han försöker lösa av mig säger barnet “Nej, jag ska vara med MAMMA”.

Så det är jag som springer till buffébordet och letar något som passar barnet och sedan springer jag tillbaka och letar något som passar mig och när jag kommer tillbaka med min tallrik ska hon ha någonting annat så då får jag springa ett varv till medan min mat kallnar. Precis som en chartersemester på ett All-inclusive hotell.

Mitt i alltihop ska hon förstås bajsa så vi går på toaletten.

Jag: Vad bra att du går på toaletten nu så att det ryms mer mat för det finns efterrätt också.

Gullefjunet: Mamma det ryms faktiskt inte mer mat i magen för att man bajsar för bajset ligger inte i magsäcken.

Jag: Nej det gör den ju inte, maten hamnar i magsäcken och sedan åker det ner i tarmarna och blir till bajs och när man går på toaletten så ryms det ju mer mat i magen.

Gullefjunet: Nej mamma så är det inte. Om bajset låg i magsäcken med maten skulle det ju komma ut mat ur rumpan när man bajsade.

Då la jag ner anatomilektionen och ägnade resten av toalettbesöket åt att fundera över hur en fyraåring kan veta vad en magsäck är. Jag har inget minne av att jag eller maken har förklarat var i magen maten hamnar när man äter. Jag måste fråga på dagis om de har pratat om magsäckar där.

One thought on “Matsmältningsapparaten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *