Meddelande till Sur-Anna

Jag har en regelbunden besökare som av hennes kommentarer att döma inte gillar bloggen. Hon gillar i alla fall inte ett av de inlägg som jag skrivit, hon gillar inte att jag driver med Schulmans. Hon är kanske inte medveten om att Alex Schulman skapat sig en hel karriär på att driva med folk, och därmed säkert tål det. Hon heter i alla fall Anna. Eller det kanske hon inte gör, men hon kallar sig Anna när hon kommenterar. Hon lämnar ingen länk till någon egen blogg och hennes e-mail adress är förmodligen falsk.

Det enda statistikverktyget visar är vilken ort en besökare kommer ifrån och vad de har för IP-adress. Det enda man får reda på av IP-adressen är dock vad besökaren har för internetleverantör, så det är ganska intetsägande. Man kan dock “label” en IP-adress. Jag har namngett Annas IP-adress “Sur-Anna”. Jag brukar inte orka namnge IP-adresser, men jag förstod att Sur-Anna skulle komma tillbaka så jag gav henne ett namn så att jag skulle kunna se när hon kom tillbaka.

Jag tror att det finns ganska många som inte gillar den här bloggen. De kommer kanske hit via Google, läser något och lämnar och kommer aldrig tillbaka. You can’t win them all. En del människor kanske rent ut ogillar bloggen. Andra kanske inte direkt ogillar den, men är inte intresserade av att läsa den. De delar kanske inte min humor, eller tycker att innehållet är trivialt (vissa kanske fattar att det är meningen att det ska vara så, och andra fattar det inte) eller så känner de sig tom förolämpade av saker som jag driver med. En del kanske känner sig träffade, vissa Familjelivs-morsor tex. Oftast brukar det innebära att de tittar in, konstaterar att den här bloggen inte är deras cup of tea och sen kommer de inte tillbaka igen.

Sur-Anna däremot, hon kommer tillbaka. Senast igår kväll tittade hon in. Enligt statistikverktyget lämnade hon en kommentar, men den har inte dykt upp av någon anledning. Jag vet faktiskt inte varför. Jag har ett ganska effektivt spam-verktyg så om hon la någon olämplig länk i kommentaren kanske den blev bortrensad av spam-verktyget.

Jag har i alla fall ett meddelande till Sur-Anna.

Det är jätteroligt att du återkommer regelbundet trots att du inte gillar bloggen. Verkligen jättekul, du ska känna dig så välkommen. Varje self-respecting blogg bör ha en “hater” som kommer tillbaka enbart för att de inte gillar bloggen eller skribenten. Min blogg är så pass liten att du är väldigt speciell för mig. Om jag har fler “haters” så ger de sig inte till känna. Därför är jag så glad att jag har dig.

Men du läser ju bara samma inlägg om och om igen. Vill du inte läsa något annat inlägg som du kan reta dig på? Jag tror nog att det finns fler saker som du kan irritera dig på och kommentera. Jag vill ju att du ska känna dig riktigt upprörd när du lämnar bloggen, och hur länge kan man hålla på och reta sig på samma inlägg? Testa något nytt vetja. Som du vet får du ju så givande svar tillbaka av mig.

Du gillar ju säkert kungen, eller hur? Då tycker du säkert att jag var dum mot kungen i det här inlägget. Är Pernilla Wahlgren din idol? Då kan du kommentera och försvara henne här och berätta att det är lätt hänt att glömma bort att kliva av en båt om man är blond. Tycker du kanske att det är olämpligt att driva med folk som hittar trosor i dammsugaren? Då är det här inlägget för dig. Tycker du att man inte ska skoja om att Holknekt gråter ut i tidningarna? Då kan du lämna din åsikt här.

Jag ser så mycket fram emot ytterligare kommentarer från dig. Men kom ihåg att den här bloggen är ingen demokrati. Här är det jag som bestämmer, och om du inte roar mig kanske jag slutar godkänna dina kommentarer.

13 thoughts on “Meddelande till Sur-Anna”

 1. Kära kusin,
  nu är jag oerhört nyfiken på vad Sur-Anna skrivit men orkar inte leta igenom hela bloggen efter detta.. Please give me a hint om var det står!!
  Kram H

 2. Jag följer bara en blogg och det är din. Jag följer den för den gör att jag får mig ett gott igenkännande skratt. Jag heter Anna men käner mig inte träffad här! Gillar verkligen din humor. Fortsätt så!

 3. Jag gillar din blogg. Asmycket till och med, även om jag inte gillar ordet “gullefjun”. 😉
  Läser dina inlägg då och då för min man, han garvar också.
  Det blir så när man känner igen sig, eller när det bara är “huvudet på spiken” liksom.
  Jag är givetvis lika nyfiken som alla andra på “Sur-Anna”s kommentarer….var kan vi dem finna?

 4. Ursäkta, jag har bara skrivit två inlägg här tidigare. Det här är mitt tredje?
  jag bryr mig inte om Alex schulman.
  Jag bryr mig bara om hur folk reagerar på andras val av namn på sina barn och så skulle jag vilja veta hur du uttalar alla de andra engelska namnen vi har i Sverige?
  ärligt så orkar jag inte läsa hela det här inlägget ovan som du lagt ner tid på.
  Ledsen.
  Hur kan man ta bort kommentarer?

  Hur kan du skriva att jag är en regelbunden besökare, när jag bara besökt sidan två tre ggr?

  Jag är väl inte mer sur än du i dina inlägg och hur du beklagar dig öer hur andra valt namn och uttalar sina barns namn? Surpuppa en masse!

  Bloggar man får man väl räkna med kritik?
  Herregud. Men tack för att du la ner en massa tid på att skriva ett så långt inlägg att jag inte orkade läsa hela 🙂

 5. Nu har jag skumläst inlägget. Vet du varför jag bara läser samma inlägg gång på gång?
  Det är ju eftersom jag har kollat om du svarat mig?
  Jag vill ju veta hur du uttalar andra engelska/amerikanska namn?
  Enkelt va?

  1. Det här är i och för sig ingen önskeblogg där jag skriver om vad andra vill att jag ska skriva om. Men jag ska ha din fråga i åtanke om andan faller på och jag känner för att göra ett namn-uttals-inlägg.

 6. Jag måste bara säga att jag är verkligen inte en sådan person som du tror att jag är? Jag skrev två inlägg där jag inte höll med dig om namnet Frances och dess uttal. Sedan frågade ag dig hur du uttalar andra namn, vanligare namn från samma land. om du uttalar dem med engelskt uttal?

  För andra ggn, jag bryr mig inte om Schulmans. Det var det här med att lägga sig i andras val av namn och dessutom hur de väljer att uttala namnet.
  Jag är ingen surpuppa för det, inte heller någon hater eller nåt sånt.

  Jag reagerade på en sak och då blir jag plötsligt uppmålad som någonting helt annat än vad jag är.
  Jag ber om ursäkt för att jag inte delar din åsikt och för att, jag vet faktiskt inte vad mer jag gjort.
  Sorry.

  1. Som sagt var, om du läste något fler inlägg här på bloggen skulle du kanske se inlägget om Schulmans i ett annat ljus. Du kanske inte skulle gilla det mer, men du kanske skulle förstå det bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *