Messi är i Sverige

Lionel Messi är i Sverige. Han spelar fotboll om ni undrar. Hur tog han sig hit? Jo, han flög. I ett flygplan. Då fick Emma från Uppsala syn på honom.

Om man är intresserad av fotboll och beundrar Messi så är det klart att det är spännande att få se honom live och be om ett foto. Det fattar jag.

Jag är inte så intresserad av att se kändisar live. Inte så att jag skulle ränna runt på ställen där man kan tänkas se en kändis. Men om det dyker upp en kändis där man är så är det ju ballt så klart.

En gång när vi skulle flyga mellan Kallax och Arlanda sa mamma till mig “Såg du att Tobbe Trollkarl är med på planet?”. Då blev jag helt exalterad. “Tobbe Trollkarl! Vars, var då?” frågade jag och sträckte ut strutshalsen och försökte få syn på Tobbe Trollkarl. Mamma pekade ut var han satt och då såg jag toppen av Tobbe Trollkarls bakhuvud. Åh vad spännande det var. Sen satte jag mig tillrätta i sätet igen och frågade mamma “Vem är Tobbe Trollkarl? Vad är han känd för?”.

Så självklart fattar jag att det är kul för en privatperson att vara med på samma plan som Messi. Men vad är nyhetsvärdet för alla som inte var där?

Jo, vi får veta att han satt på planet och agerade som vilken passagerare som helst. Det är intressant att veta. Annars tror man ju lätt att fotbollsspelare som flyger reguljärt fäller upp alla armstöden och lägger sig tvärs över tre-sätet, så att fötterna sticker ut och alla andra måste kliva över fotbollsspelarens ben när de ska förbi i gången.

Messi åt en macka får man också veta. Han hade väl inget annat val. Hur många gånger har man inte suttit på ett flyg och tänkt att man är sugen på ett skrovmål med extra dressing? Så var det säkert för Messi också. Fast han kanske var sugen på hängmörad oxfilé istället. Vad vet jag om vad han tycker om för mat. Sen öppnade han menyn och upptäckte att det bara fanns mackor. Med ost eller skinka. Då fick han lov att ta en macka. Det framgår inte av artikeln om han tuggade ordentligt innan han svalde.

Jag tycker i alla fall att det är bra att de uppmärksammar det bristfälliga urvalet av mat på flygplan på det här sättet. Tack vare att Messi åt en macka belyses problematiken på ett helt annat sätt än när jag äter en macka.

7 thoughts on “Messi är i Sverige”

 1. Jag vet inte om du styr det själv eller kanske till och med valt det, men den där Facebook-rutan ute till vänster är sjukt störande när man läser via telefonen! Man får liksom scrolla upp och ner och läsa saker hullerombuller för att den prompt ska vara i mitten. Tänkte du ville veta det.

  1. Jag är ganska värdelös på den tekniska biten av bloggen, jag får hjärnblödning varje gång jag ska fixa med något sådant, men jag ska kolla om det går att göra något åt det.

   1. Det skulle underlätta läsning via telefon (coh antaglien surfplatta) oerhört mycket! Eller så är det bara jag som har det problemet.

      1. För en gångs skull var det ganska enkelt. Jag behövde inte rota i koden, man ändrade bara en inställning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *