Middagsgäster

Ikväll ska vi bjuda min föräldrar på middag. Ni vet hur ibland när man bjuder folk på middag så går de aldrig hem, till slut vid tvåtiden på natten börjar man undra om de har tänkt flytta in. Det problemet har inte vi när mina föräldrar kommer på middag.

Sist vi bjöd dem på middag satte vi maten på bordet klockan sju och strax efter åtta, direkt när vi ätit klart, gick pappa hem. Vid niosnåret gick mamma också. Om man tidigarela middagen med mamma och pappa med en timme eller så skulle man nästan hinna med att bjuda ett till par på middag samma kväll. Om man orkade att få i sig så mycket mat själv alltså.

Min farsa äter i princip ALLT. Utom svamp och skaldjur. Räkor kan han äta, men allting annat är han mycket skeptisk till. En gång när han fick höra att vi skulle bjuda på musslor tog han med sig en egen matlåda med kött och potatis. Vi skulle kanske ta fasta på det. Bjuda dem på middag och säga till dem att ta med sig sin egen mat. Om de äter direkt ur formen och tar hem den igen när de går blir det dessutom mycket mindre disk.

Ikväll blir det i alla fall moussaka. Jag tror att det kommer att få godkänt, för så vitt jag vet är det ingen svamp eller i skaldjur i den. Maken lagar maten.

Lördagsgodis och barnprogram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *