Mig tog det över 40 år

Vi var på Gröna Lund för ett tag sedan. Gullefjunet fick åka ett barntåg på Piteå Dansar och Ler ifjol och hon tyckte att det gick för fort så hon blev rädd och det där sitter i ännu. Först ville hon åka de Flygande Elefanterna men när vi hade stått i kö i tjugo minuter ville hon inte åka längre. Då behöver man så klart inte.

Så det enda hon ville åka i slutändan var den där Cirkuskarusellen där man sitter på en häst som åker runt. När man har betalat in sig på Gröna Lund så måste man ju vara där för hela slanten. Så maken fick stå i kö i vad som kändes som en timme för att köpa sockervadd. Jag och gullefjunet gick för att spela på Gosehjulet eller vad lotteriet nu hette.

Det vet man ju hur sådana där lotteristånd är. Man kan lika gärna sätta sig i ett hörn med en tändsticka och elda upp pengarna. För vinner något det gör man aldrig. Det vet man. Jag har aldrig vunnit något och jag är över fyrtio. Om man köper en lott i ett vinst-varje-gång-stånd får man en nyckelring

Jag slog i alla fall på stort och köpte fyra remsor i Isbjörnslotteriet. Vi vann högsta vinsten.

Skitglad blev jag. Jag har alltid velat vinna det största gosedjuret. Fatta så många år jag har väntat på att vinna största vinsten. Också vann vi och gullefjunet fick största isbjörnen. Hon blev också jätteglad men eftersom hon aldrig fått några nitlotter så förstod hon nog inte riktigt HUR bra det var med högsta vinsten. Hon kan knappt bära björnen, särskilt inte när hon har en sockervadd också, men lycklig var hon.

Högsta vinsten

Enda problemet nu är att gullefjunet vann första gången hon någonsin köpte en lott. Nu tror hon säkert att man ALLTID vinner största gosedjuret. Så är det ju inte. Man vinner ju egentligen ALDRIG högsta vinsten. Det tog mig över fyrtio år att få vara med om att vinna största björnen. Jag har aldrig hört talas om att mina eller makens föräldrar vunnit största björnen. Den här björnen är alltså enda högsta vinsten på minst tre generationer. Nu måste vi vänta tre generationer till. Nästa som vinner är alltså gullefjunets barnbarnsbarn. Så nästa gång vi köper en lott måste jag förklara för henne att man alltid bara får nitlotter när man köper lotter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *