Mikrofonen förstärker ljudet

I förmiddags var vi “på stan”. Maken gick till frisören och jag och gullefjunet gick i affärer gjorde ärenden. Vi köpte en mikrofon. Jag tycker att det är viktigt att uppmuntra vårt barns artistiska talanger och alla fattar ju att det är roligare att uppträda med en mikrofon än med en toalettrulle med en fasttejpad studsboll på.

När vi mötte maken igen och hoppade in i bilen så kollade han mot baksätet och sedan stirrade han på mig och sa “Har du köpt en RIKTIG mikrofon???!!!”.

Jag bara “Det är väl klart att jag inte har köpt en RIKTIG mikrofon. Det är en leksak ser du väl – den är rosa…”.

Han gav sig dock inte, han tjatade på “Förstärker den???”.

Jag bara “Förstärker? Nej det tror jag inte, jag tror att den applåderar litegrann och kanske spelar lite musik, men jag tror inte att den förstärker”.

Jag hade nämligen inte tänkt på att det finns en möjlighet att leksaksmikrofoner förstärker saker. Jag tyckte alltså inte alls om konversationen som maken tvingade mig att ha. Förutom att han hade ett anklagande tonfall så fick konversationen mig att misstänka att jag gjort ett misstag.

Just när vi skulle åka hem gick gullefjunets kompis och hennes familj in på en lampaffär så då bromsade vi bilen och gick in på lampaffären och tog med oss kompisen hem. I och med kompisens närvaro fick maken tillfälle att ha egentid med mikrofonen.

Han stoppade i batterier och sedan stod han där mitt på golvet i vardagsrummet med en rosa mikrofon i handen och blängde på mig och sa saker som “Jag testar, jag testar” i mikrofonen. Sedan pekade han på mig med den rosa mikrofonen och sa “Den förstärker….”.

Jag tycker inte om när folk pekar på mig med rosa mikrofoner. Det känns otrevligt när folk gör så. Speciellt om de samtidigt informerar mig om att mikrofonen förstärker ljud.

Rosa mikrofon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *