Min dag som mönsterförälder

Jag har läst Familjeliv och andra bloggar och insett att jag inte är tillräckligt politiskt korrekt när jag beskriver vår vardag och mina fantastiska insatser som förälder. Man skulle felaktigt kunna få intrycket att jag är less than perfect. Jag får lov att försöka bättra mig så att ni förstår hur fantastisk jag och mitt liv är.

Dagis Förskolan ju är sommarstängd just nu och fröknarna pedagogerna har antingen semester eller jobbar på jour-dagiset-förskolan. För att mönstermorsorna de engagerade föräldrarna på Familjeliv inte ska tycka synd om vår dotter har vi bestämt oss för att skippa jour-dagiset-förskolan. Bara litegrann skippade vi också det för att jag inte ids köra dryga milen två gånger om dagen tre dagar i veckan för att hämta och lämna.

För att slippa aktivera dottern hemma visa upp för en massa främlingar att jag är en rolig lekförälder bestämde jag mig för att åka till en lekpark ett pedagogiskt grönområde idag. Så jag klädde mitt könsneutrala barn i genusmedvetna ekologiska reko-kläder och lastade in henne och mormor i den kokheta härligt solvarma bilen.

Väl framme sprang jag runt och svettades som en gris njöt av samvaron med mitt barn och gungade och åkte rutschkana i en hel kvart. Sen gick vi för att äta lunch på ett fik där alla i personalen var slavarbetande underbetalda snorungar som inte kunde svaret på en enda fråga man ställde avtalsenligt minimiavlönade ungdomar som gjorde sitt yttersta för att förgylla vår visit på deras serviceinrättning.

Jag konstaterade totalt obrytt förfärat att det inte fanns några ekologiskt hemmaodlade hemmalagade alternativ på menyn. Med en ryck på axlarna stor ångest och oro över mitt barns hälsa beställde jag därför en räkmacka till henne.

Sedan gick vi en sväng på stan och då köpte jag rosa, gula, lila och ljusblå trosor med hjärtan, jordgubbar och fjärilar på bruna, gröna, svarta och marinblå trosor med bilar, flygplan och superhjältar på till henne. Sedan tog jag och mormor en kaffe och dottern fick glass ett äpple.

Sedan tog vi lortungen det av lek härligt smutsiga barnet och åkte hem. Nu är jag helt slut av ansträngningen att vara en exemplarisk förälder så nu har jag tvingat övertalat henne att sätta sig ner och titta på YouTube pedagogiska filmsnuttar på surfplattan.

One thought on “Min dag som mönsterförälder”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *