Min shopping från Tistel & Interiör

Först köpte jag några hus och en groda på pinnar som jag har stuckit ner i blomkrukor på hög höjd. Annars skulle de inte bli långlivade när husterroristen får syn på dem.

Sen köpte jag två oljekannor. Om ni kollar så ser ni att det står på dem vad jag ska ha i dem – olja i den ena och jungfruolja i den andra. Maken prisar min goda smak. På riktigt alltså. Vi hade nämligen en liknande kanna när vi bodde i London som jag vid något tillfälle tyckte att vi skulle byta ut mot en ny, men det fick jag inte för honom. Sen när vi skulle flytta hem så var det maken som packade ner kannan i en låda. Att hälla ut oljan tyckte han var onödigt. Han tejpade en tuss med hushållspapper över pipen och en över locket.

Vi var inneboende de första nio månaderna när vi flyttade hem till Sverige och kannan OCH oljan blev kvar nedpackad i den där lådan under hela den tiden. Ja, jag behöver säkert inte elaborera mera om hur det slutade. Kannan var inte det enda som hamnade i soporna när jag upptäckte den där hushållspappers-tuss-packinings-metoden. Vi har i och för sig inte pratat ut ordentligt om våra känslor kring förlusten av den gamla oljekannan men jag tror att maken har kommit över det. Han berömde de nya kannorna så han måste ju känna sig redo att välkomna de nya fräscha oljekannorna. Han har för övrigt oljekanne-förbud nästa gång det ska flyttas.

Också sista inköpet då. En rosa “plåtburk”. Den är mycket finare än det låter. Kolla här.

Men VAD ska jag ha den till då, undrar nu min morsa och säkert några av er också. Det har jag inte bestämt ännu. Men jag har några idéer. Kanske får den bara stå där tom på balkongbordet och vara fin.

Eller så ställer jag en timjan i den.

Eller en halvvissen basilika.

Kanske en oljekanna får stå i den så att det inte hamnar så mycket olja på bänken. Men då måste jag förstås åka och köpa en rosa burk till eftersom jag har två oljekannor. Då blir det trång på bänken. Så det här användningsområdet är inte det mest troliga.

Man skulle kunna använda burken till att lägga smörgåsrån i.

Eller sparpengar.

Hårattiraljer skulle man också kunna lägga i burken.

Eller så skulle en kanin kunna få bo i burken.

Som ni ser har burken oändligt med användningsområden. Om ni nu har fått så många tips att ni inte kan välja bara ett så kostar burken bara 39 kr, så ni kan alltså köpa flera och ha en till blomman och en till kaninen osv.

Ja det var min shopping. Men jag köpte inte allt i butiken, det finns grejor kvar. Jag visar bilder imorgon.

Klockan 10 imorgon kan ni åka dit och shoppa ni också. Tistel ligger på Porsnästorgen i Norrfjärden. Ja jag VET, baki bolken som vi säger här i norr, men nu ligger butiken där och är väl värd ett besök. Ni får göra det till en dagsutflykt och käka lunch på den där lappkåtan i plåt som står bredvid E4an. När ni har käkat klart kan ni åka en mil till norrut till Rosvik och titta på den gigantiska stolen som står brevid vägen. Då har ni fått med både shopping, kultur och äta ute på en och samma dag.

8 thoughts on “Min shopping från Tistel & Interiör”

 1. Jisses alltså!! Vilka användningsområden för zinkhinken!! Måste jag nog anamma och visa min kunder vad dom kan använda den till 😉 haha

  Tack för ikväll kära kusin!

  1. Tack själv, jättefin butik, lycka till! Du behöver nog putsa det vänstra hästhuvudet by the way. Jag bar omkring på det ett tag ikväll så det har nog lite fingeravtryck. Jag har planer för det där hästhuvudet på bloggen i veckan!

 2. Matlagningsblogg, äktenskapsblogg, barnblogg, sjukdomsblogg och nu inredningsblogg.
  Helt otroligt vilken mångfacetterad människa du är!

 3. Dessutom vill jag bara tillägga att jag som bor i kulturens högborg, stolens egna Rosvik, tycker att Tistel är den enda inredningsaffären som INTE ligger baki båLken. Lycka till Pernilla!

 4. Men vilken tjusig burk! Bara för att du visade en bild med en krydda i den känner jag nu ett plötsligt begär av att själv köpa burken och plantera en massa goda kryddor i den och ha den stående vid spisen. Det känns som att det skulle få mig att se duktig och huslig ut!

  Då ska jag vänta på det där inlägget om skorna. Och det känns rätt bra att veta att dom är svarta. Svarta skor är alltid bra, det blir man sällan besviken på!

 5. Anvaend den rosa hinken som vinkylare. Jag foerslaar att du koeper en eller flera flaskor rosevin (torrt naturlightvis) och staeller i hinken. Haell massor av isbitar runtomkring. Servera med naagra bruschetta (olja fraan jungfruoljekannan).

  1. Jag gillar idéen (gillar alla idéer som involverar vin…) men den är tyvärr för låg, och för liten i diameter för att man ska kunna lägga omkull flaskan, bara botten av vinflaskan skulle bli kyld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *