Mitt drömboende

I och med att vi tittade på en lägenhet förra helgen så har vi i veckan pratat litegrann om hur vårt drömboende skulle se ut.

Så jag berättade för maken om min dröm. En egen tvättstuga. Egen tvättmaskin. Man skulle kunna ha torkställen framme hela tiden. Hänga upp tvättlinor i taket. Egen torktumlare till sängkläder och handdukar. Ha strykbrädan och strykjärnet ståendes framme hela tiden. Kanske tom be morsan och farsan att få mangeln som står i deras uthus.

När tvätten är torr kan den hänga kvar i tvättstugan tills dess att man orkar vika och lägga bort den. Eller om man orkar vika den men inte lägga bort den kan tvätten ligga kvar i prydliga högar i tvättstugan istället för i sovrummet eller vardagsrummet.

Man skulle kunna ha en radio i tvättstugan. Eller någon annan sorts modernare apparat som man kan lyssna på musik på. Då skulle man kunna stå där och ha lite egentid och stryka kläder istället för att ha skrynkliga kläder som får hänga till sig när man tagit på sig dem.

För att göra det lite fint och hemtrevligt skulle man kunna köpa några glasburkar att ha tvättmedlet i istället för i paketen. Jag har inte kommit så långt att jag har funderat ut hur man skulle skilja på vit- och kulörtvättmedlet men man kan säkert köpa någon fin liten skylt att klistra på burken.

Maken säger att jag har konstiga drömmar och prioriteringar och pratar om saker som stort kök och trädgård och onödigt tjafs som badkar. Jag bara “Jaha då kan du kanske ta över ansvaret över tvätten då så tar jag över matlagningen i det stora köket så får vi se vad du tycker om det, då skulle nog du också vilja ha en tvättstuga!”.

Egen tvättstuga är höjden av lyx. Ett mål i livet skulle jag kalla det.

One thought on “Mitt drömboende”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *