Mordvapen med plättarna

Jag fattar inte varför caféer tycker att det är lämpligt att lägga en godisklubba bredvid plättarna (pannkakor blablabla…., ni vet vad jag menar och det heter faktiskt plättar, pannkaka gör man i ugnen) när man beställer lunch? Tror de att jag ska tycka att det är god service att de lägger dit en gratis godissak till efterrätt som en två o ett halvåring kan sätta i halsen? Som den där frissan som nästan mördade gullefjunet med en klubba. Och sen mig med kyckling.

Ingen varning får man heller. De bara kommer ut med plätt-tallriken och ställer ner den framför ungen. Sen när jag plockar bort klubban och ljuger  säger “du får den sen” så blir det värsta bråket och ungen vägrar äta plättarna för att jag har tagit klubban.

Vore det inte lika bra om caféer sa “vi serverar klubba med våra plättar” när man beställde också kunde man ge dem 50 spänn för ingenting och slippa klubb-bråks-dramat och gå därifrån 50 kr fattigare för att man var så dum att beställa barn-plättar och köpa något att äta någon annanstans för 50 kr till.

Den här klubban ligger fortfarande i min handväska. Jag kanske äter upp den på väg till jobbet imorgon.

GodisklubbaSånt här skulle aldrig hända i the Great U S of A. Folk skulle stämma skiten ur företag som delar ut klubbor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *