More is more

Den som hittade på det där talessättet Less is More var ju helt fel ute. Det hör man ju när man säger det. För Less är ju inte More. More IS More. Så är det ju bara. More betyder ju Mer och Mer är ju Mer än Mindre.

Jag är inte nöjd med julgranen. Halva granen är nästan tom.

JulgranDet här går bara att lösa genom att trycka dit mer grejor. Dessutom tycker jag att den känns lite mörk. Röda och blåa pollor syns ju knappt mot en grön gran. Den skulle behöva några vita älgar eller renar och kanske någon lila uggla. Ett par fåglar, några snöflingor och någon ängel skulle inte heller skada.

Det är dock slut pynt i lådan. Så jag berättade för maken att jag måste köpa mer. Då sa han “NÄHÄ!!”. Det där förstår jag då inte alls. Hur tror maken att han ska ha någon kontroll över hur mycket pynt jag köper eller hänger i granen? Han är ju på sitt jobb på dagarna och jag på mitt. Hur ska han kunna stoppa mig från att gå ut på lunchen och köpa mer julpynt? Och hur ska han veta om jag hänger fler saker i granen? Jag skulle förmodligen kunna hänga en midsommarkrans i granen utan att han märkte det.

Maken lät gullefjunet välja gran. Manipulativ är vad han är. Nu kan jag inte klaga över att granen är sne och vind och dubbelt så bred på ena sidan än den andra.

Jag har ett julris också.

Julris

Jag har inte bestämt mig för om jag är klar med det ännu eller om det behöver en till förpackning med mini-pollor. Problemet med de där mini-pollorna från Clas Ohlsson är att de inte är färdigknutna, man måste sitta och knyta trådarna själv. Så riset är kanske klart. Vi får se om jag känner mig energisk och knytar-sugen i veckan eller ej. Jag brukar inte drabbas efter en längtan att sitta och knyta små knutar av sytrådstunna trådar särskilt ofta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *