Morfar får då äran för allt

Igår var vi på ponnyridning tillsammans med gullefjunets bästis från dagis och sedan följde hon med hit för att leka. Då ville flickorna ha pippilotter i håret så jag sa åt gullefjunet att låna ut snoddar till kompisen. När de skulle gå och välja sa kompisen att hon ville ha lila och sedan hörde jag hur de stod och diskuterade och hur gullefjunet frågade om hon ville ha ljuslila eller mörklila. Hon valde ljuslila.

Gungelefant

Det där med ljuslila och mörklila tyckte jag var lite avancerat. Så nu ikväll frågade jag gullefjunet vem som hade lärt henne om skillnaden mellan ljus- och mörklila. Jag frågade om hon lärt sig det på dagis eller om jag lärt henne det (och glömt bort det) eller om hon lärt sig det i något barnprogram.

Då svarade hon “Nej, det är morfar som har lärt mig det”. När jag hörde henne säga början ‘mor’ så trodde jag förstås att hon skulle säga mormor. Mormor skulle kunna lära gullefjunet saker om färger. Att morfar skulle ha lärt henne om skillnaden på ljus- och mörklila är inte bara osannorlikt, det är helt omöjligt. Jag törs nästan påstå att han förmodligen inte ens vet att det finns olika sorters lila. Nog för att han lär gullefjunet många saker men det här grejen får han minsann inte äran för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *