Mormor? Vad menade kärringen?

Vi har varit på julmarknad i Gamla Stan idag. Sen åkte vi och tittade på NKs julskyltning. Sen gick vi och åkte karusell i Kungsan å då fanns det en julmarknad där också.

Vid ett av stånden sålde de små porslinskatter och porslinshundar för 20 kr och jag sa åt gullefjunet att hon fick välja vilken hon ville. “Har de inga hästar?” frågade hon. Till slut gick hon över budget och valde en flugsvamp som inte ens kan stå för 25 kr.

Flugsvamp

Maken räckte fram svampen till tanten i ståndet och sa “mamma betalar”. Då svarade tanten “jaså är det mamma som ska betala – jag trodde att det var mormor som skulle betala till sitt barnbarn”.

Jag betalade och tänkte för mig själv “vilken konstig sak att säga, mormor är ju inte ens med”.

Vi gick därifrån och efter typ 100 meter frågade jag maken (med mycket upprörd röst) “Vad sa den där kärringen egentligen? Trodde hon att JAG var mormor??”. 

I och för sig finns det ju faktiskt folk som får barn när de är 20 och sen får deras barn barn när de är 20 också är de mormor när de är 40. Men jag ser ju faktiskt inte ut att vara en dag över 26 så det var helt orimligt av kärringen att få det till att JAG skulle vara mormor.

Jag hade tänkt vända och gå tillbaka och be henne stoppa upp svampen någonstans.

2 thoughts on “Mormor? Vad menade kärringen?”

  1. Ja, herregud! När jag satt med sonen som var två år i Arcushallen och kollade på 12-åriga dottern spela fotboll så kommer en tant fram och frågar: “Jär ‘e banaba:ne häijn?”.
    Jag blev så jäkla ställd att jag inte kom mig för att säga något.
    Mina sympatier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *