När kan barn börja koka kaffe?

Maken tyckte att jag skulle stiga upp och koka kaffe på sängen. Jag förklarade att det inte gick för då kunde grannarna se mina bröst. “Vicka grannar?” undrade maken. Det finns ju massor av grannar att välja på här i Stockholm, vart man än vänder sig bor det en granne. Men jag tänkte främst på de som bor så att de har full insyn i vårt kök.

“De är inte hemma” säger maken då. “Nån annan granne kan ju gå förbi på gatan” påpekade jag. Maken försökte påstå att ingen gick på gatan den tiden. Som om att vi befann oss i någon sorts by i Norrland. Där går det kanske an att koka kaffe topless men här i Stockholm går det ju folk på gatorna hela tiden till och med i villasamhällen. Även på morgonen. Folk rastar tex sina hundar på morgonen.

När kan barn lära sig koka kaffe så att vi slipper de här morgonförhandlingarna om vem som ska koka kaffe och kan skicka dottern? Hon har ju nattskjorta. Fyra är lite tidigt, men vid fem kanske de är redo. I vilken ålder började era barn servera er kaffe på sängen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *