Ni bestämmer – mitt eller makens fel?

Svara på det här ni.

Den ena föräldern lämnar en barnbok på köksbordet.

Den andra föräldern lämnar ett vinglas på köksbordet.

Ett barn kommer farandes och öppnar boken. Välter ut vinglaset med bokpärmen i farten. Medan den förälder som lämnat boken på bordet står bredvid, men inte reagerar i tid.

Båda föräldrarna är ense om att stolsdynan ändå var så ful att det gör ingenting för dynans skull. Det är bara en god anledning att klä om stolarna.

Skuldfrågan MÅSTE dock ändå utredas. Här är vi lite oense.

Så ni får bestämma. Vems fel var det?

EDIT: Det bör tilläggas att barnet bara är två år så det kan alltså inte vara barnets fel. Alternativen är alltså någon av föräldrarna.

7 thoughts on “Ni bestämmer – mitt eller makens fel?”

 1. Kära maken anser att det är svårt att bedöma då man inte vet vem som lämnade vad (sympatiserar han med mannen i huset kanske?!)
  Jag anser att vinglasets “ägare” är skyldig (sorry för det vinlämnaren!)
  Härligt att ni är överens om den ringa skadan iaf! 🙂

  1. Det är det som är hela vitsen – att ingen ska veta vem som lämnade vad för att det ska bli en rättvis bedömning!

 2. Jag skulle säga den som lämnade vinglaset. Min erfarenhet säger mig att man får nästan räkna med att om man lämnar vätska lättåtkomlig och man har barn hemma så kommer vätskan hamna över möbler, golv och barn inom en snar framtid. (även om det inte alltid är barnets mening…)

  1. Bra poäng som kanske inte framgår i inlägget. Barnet räknas inte, det kan inte vara barnets fel. Man måste rösta på en av föräldrarna.

   1. Nej, jag röstar på den som lämnade vinglaset, vilket jag tror var du…Men någon häftig motivering har jag tyvärr inte så jag avstår tävlingen i det andra inlägget. Min parantes var menat som att ibland är det barnets mening att välta glas (oftast så hemma hos oss) och ibland inte 😀

 3. Måste det bestämmas vem som gjort fel. Verkligen så tycker jag att den som lämnade glaset på bordet och den som lämnade boken gemensamt vore överlyckliga att gemensamt löst problemet med det fula stolsdynorna. Äntligen kommer de att bli utbytta, eller finnas kvar dom ett moderntsplatt på ena stolen. Ställ fram fler vinglas och fler böcker så ni kan få lika moderna stolsdynor på alla stolarna. Ni kommer starta en ny trend där man själv skapar sin familjs egna moderna uttryck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *