Nödproviant

Idag har det hänt två saker som gav mig en rejäl tankeställare. Först kom makens “förkylning” och sen råkade jag titta i frysen. Där fanns i princip enbart matvaror som måste förädlas innan man kan äta dem.

Vad händer om maken tex får feber och säger att han inte orkar laga mat? Och det inte finns någon nödproviant i frysen. Vad gör man då? Ska man svälta? Eller ska man då måsta ta fram kokboken och ställa sig i köket och laga riktig mat? Som nån annan mönsterhustru!

Ni fattar allvaret va? Så jag tog mig an en ny vardagssyssla – jag åkte och handlade för att försäkra mig om att vi inte hamnar i en kris-situation om maken en dag skulle annonsera att han inte kan laga middag.

Nu låter det kanske som att jag inte drar mitt strå till stacken i köket. Men det är inte sant, jag brukar hjälpa till. Ibland hackar jag sallad. Så jag köpte hem lite sånna saker också. Plus en köttbit till maken att lägga i frysen.

Nu är vardagsveckan nästan slut. Kommer ni att sakna den?

3 thoughts on “Nödproviant”

  1. Tycker att du fegade ur lite… Vad hände med bonusbesöket på gymmet? Och veckans outfit? Grattis till stand-alone bloggen däremot!

    1. Det har ju varit flygarhelg. Då åker ju folk, sådana som du tex, ut till stugan på landet eller någon ö. Så vad ska man då åka på gymmet för när ens trogna läsare inte visar sig på bloggen på TRE dagar?

      1. Ok, sant. Då föreslår jag att nästa temavecka blir Beach 2012! Du kan få vara min mentor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *