Nominera en utflykt

Det var länge sedan vi var på utflykt. Det känns som att vi har varit överallt i hela Piteå med omnejd. Det är ju inte så himla stort faktiskt. Ja också har vädret förstås inte helt utflyktsvänligt på sistone heller. I alla fall inte för utflyktsmål utomhus

Jag börjar känna att det är dags för någon sorts utflykt snart. Så att barnet blir aktiverat och stimulerat och så att jag har något att blogga om.

Jag skulle förstås kunna be maken att föreslå något, men det finns en träbro som är hundratals år gammal någonstans inom kommunens gränser. Han kommer alltid dragandes med den där bron när jag nämner ordet utflykt. Jag vill inte se en träbro. Det finns flera träbroar här i byn så jag tycker inte att träbroar är så märkvärdiga.

Så jag tänkte att jag kan fråga er om förslag istället. Gärna barnvänligt. Fokusera inte så mycket på delen “ut” i utflykt, inomhus är definitivt en bonus den här årstiden. Sevärdheten/aktiviteten behöver absolut inte ha någon historia, för mig duger saker som är byggda på 2000-talet mycket bra. Maken skulle förstås bli tacksam om det fanns någon sorts historia involverad. Men haka för guds skull inte upp er på den detaljen.

Den här uppmaningen är mest riktad till Piteå/Luleå/Skellefteå läsare med omnejd eller folk som har anknytning till eller kunskap om regionen. Jag hade inte tänkt flyga någonstans de närmaste en-två veckorna. Jag hör av mig till er som bor i andra delar av landet när jag har planer på att besöka era hemtrakter så får ni tipsa då.  Men om ni har hört talas om något intressant ställe i min omgivning som ni vill tipsa om går det förstås bra. Jag vill dock bara påpeka att Ishotellet i Jukkasjärvi ligger aslångt bort från där jag bor. Jag hade tänkt mig max 1 tim körtid enkel väg.

Om jag ska åka långt får det gärna ligga någon trevlig liten butik/shoppingcenter i närheten eller på vägen. Min kusins butik Tistel är jättetrevlig. Men Porsnäskiosken är ingen sevärdhet Pernilla så det är ingen idé att du föreslår det. Man får inte ens dressing på stripsen där.

Ja, fire away, vart tycker ni att vi ska åka på utflykt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *