Nu fryser jag inte alls

Idag när jag skulle gå från jobbet så var det så kallt att jag tänkte ta bussen. Den går inte ända hem, men ganska många steg sparar man så att man inte behöver frysa lika länge. Under förutsättning att bussen kommer när den ska förstås. Om den inte gör det så fryser man ännu mer när man står och väntar på bussen än vad man gör när man går.

Jag väntade på bussen och tänkte jag att om bussen ska komma om två minuter också räknar man med att den är minst 5 minuter sen så hinner jag gå till nästa hållplats innan den dyker upp. Man fryser ju lite mindre om man rör på sig. Så jag gick till nästa hållplats, men jag hann bara halvvägs innan bussen körde förbi. Det var väl säker den enda bussen i hela stan som dök upp i tid idag. Buss-jävel.

Då var det ju ingen idé att vänta på nästa buss för den skulle ju inte komma förrän om 12 minuter plus minst 5 förseningsminuter. Så jag fick gå hela vägen hem. Det var så kallt att det gjorde ont i huden på benen. Men halvvägs hem så domnade benen bort så då gjorde det nästan inte ont alls längre. Det bara sved litegrann.

Nu låter ni bli att lämna kommentarer som säger “Du är ju från Norrland, du borde väl vara van”. Det är en korkad kommentar. Jag är trött på den. Här i Stockholm kan man inte småprata om vädret med folk och säga att det är kallt utan att de kläcker ur sig sådana dumheter. Jag har helt slutat småprata om vädret med folk för det går ju ändå inte hålla en vettig konversation om kyla med Stockholmare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *