Om att vara populär på Fejjan

Asså, ni som är här ofta eller i alla fall något som kan kallas regelbundet – vet ni om att den här bloggen har en Fejsbook-sida? Har ni gillat den eller? Jag tror minsann att det är en massa av er som smyger in här flera gånger i veckan och läser som inte har gillat bloggen på Facebook.

Vet ni hur det får mig att se ut? O-populär på Facebook. Just det. Katastrof i sociala medier termer.

Jag har bara 175 gillare. Inaktiva Facebook-användare har ju fler vänner än så på Facebook. Maken som inte ens kan lösenordet till sitt Facebook-konto har över 50 väntande vänförfrågningar. Jag upptäckte häromdagen att en MYCKET sämre blogg än den här hade över 1200 “gillare” på Facebook. Blondinbella har nästan 27000 fans. Hur går sånt till? Kan någon förklara det för mig?

Kom inte och säg “smaken är som baken” eller “alla gillar olika”. Kvalitet är fan inte relativt.

Om ni är den typen av människor som gillar IKEA och HM och tandblekning och blåklockor och Köp och Sälj i Bullerbyn och suddiga fotografier av mat tycker jag gott att ni kan dra ert strå till stacken och hjälpa till och skapa en illusion av att jag också är populär och gilla bloggens Facebook-sida.

Sen kan ni gömma sidan från ert flöde om ni inte vill se allt jag postar. Så här gör ni. Gå till sidan och tryck på knappen “Liked/Gillar” och ta bort bocken framför “Show in News Feed/Visa i nyhetsflödet”.

FacebookMen låt bli det nedersta alternativet “Unlike”. Jag blir skitsur när folk först Gillar och sedan Ogillar. Om ni ska hålla på och Ogilla kan ni lika gärna låta bli att Gilla först. Vad är meningen med det? Om ni ska Ogilla kan ni väl göra det utan att blanda in mig! Tror folk att jag har en blogg för att folk ska komma och hålla på och Ogilla? Sånt kan ni göra hos Blondinbella.

Så bestäm er först om ni Gillar eller inte. Obeslutsamma människor betackar jag mig för.

Men ni som gillar, små-gillar eller inte bryr er så mycket åt något som helst håll kan väl göra en insats för min popularitet genom att gilla här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *