Om jag gick på dagis skulle jag bli smal

Nu har jag hittat några nyttiga appar. Pettsons Uppfinningar har visat sig vara väldigt nyttig. Också Skolmaten. Där kan man lägga till sin skola/förskola och se vad ungarna ska äta på dagis. Så om de äter köttbullar och makaroner på dagis en dag kan man se det och sen kan man ändå göra köttbullar och makaroner hemma. För ingen har dött över att äta köttbullar och makaroner två gånger på samma dag. Inte om det bara händer en dag i alla fall. Om man åt det två gånger om dagen varje dag skulle det kanske vara lite ohälsosamt. Men inte lika ohälsosamt som LCHF.

Ikväll har jag i alla fall konstaterat att om jag gick på dagis skulle jag vara väldigt hungrig nästa vecka.

Mån – köttbullar och makaroner. Det är gott så jag skulle få äta för hela veckan imorgon.

Tis – Karibisk kycklinggryta med aprikoser och ris. Kyckling kan vara farligt och är torrt och ris skulle man kunna bli smal av att äta bara genom alla kalorier man bränner när man jagar riskornen runt tallriken. Och aprikoser. Det har jag aldrig ätit vad jag vet, har inga planer på att testa heller om jag kan undvika det. Men aprikos är i alla fall en ganska fin färg tycker jag.

Ons – Panerad sejfile med potatis och remouladsås. Blä.

Tors – Fisksoppa. Fisk två dar på raken? Det är ju inte schyst!

Fre – Orientalisk köttgryta med bulgur eller pasta. Jag vet knappt vad bulgur är, men jag tror att det är sånt där torrt skräp som en del äter. Som koukous eller vad folk nu kallar boset. Det kan ju inte jämställas med pasta så hur kan man ha det som ett eller till pasta? Fy alltså. Och kött är inte gjort för att flyta. Alltså ska man inte ha kött i soppor eller grytor.

Ibland när gullefjunet vägrar sitta i barnvagnen får jag bara lust att gasta “du vet inte hur lycklig du är, om jag fick ner röven i barnvagnen skulle jag gärna sitta där så kunde du skjutsa mig”. Men när det kommer till lunchmenyn på dagis är det definitivt en bonus att vara vuxen och själv få bestämma vad man ska äta till lunch utan att någon sitter och mässar att man ska ta EN tugga till.

One thought on “Om jag gick på dagis skulle jag bli smal”

  1. Gott eller ej, maten är ju lite “fräsig” i alla fall! På jobb är maten vedervärdig (enligt mig som inte gillar speciellt mycket husmanskost plus gillar när maten har nån krydda i sig)… Men okej, å andra sidan har de gamla reagerat med fasa när någon annan kolhydrat än potatis serverats till maten… Haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *