Piteås bästa butik

Våra kompisar ska åka vidare till Abisko i fem dagar imorgon. Väderleksprognosen varierar mellan 1-11 grader medan de är där. De har inte riktigt packat rätt för vädret. De har med sig bikini, men inga vantar.

Så idag har vi varit i stans alla sportbutiker för att kolla efter lite kläder som är lämpade för de svenska fjällen. Eleanor var speciellt ut efter en mössa som skulle se ridiculously Swedish ut. När jag frågade vad det innebar fick jag veta att den skulle vara stickad och helst ha snöflingor på.

Våra gäster har nu utnämnt Nymans Jakt och Fiske till Piteås bästa butik. Först var vi där i säkert en timme. Sen åkte vi till alla andra butiker. Sen åkte vi tillbaka till Nymans och spenderade ytterligare 45 minuter åt att prova halva Fjällrävens sortiment och hälften av butikens övriga sortiment. Inte jag förstås, jag satt på en bänk största delen av tiden. När jag blev less på det tittade jag på ankor av plast, kamoflagemönstrade termosar, teleskopmuggar, fiskedrag och låtsasmaskar.

Jag måste erkänna att jag blev lite uttråkad till slut. Men både våra kompisar och Nymans måste ha varit nöjda med besöket för de handlade underställ, jackor, byxor och mössor för flera tusen.

Till lunch tog de båda en laxmacka och när Linda hittade lingonsylt vid besticken tyckte hon att det såg så gott ut att hon bestämde sig för att äta det till laxmackan. Hon tyckte att det var jättegott.

 

2 thoughts on “Piteås bästa butik”

  1. Märkligt, det där. För mig är Systembolaget Piteås bästa affär. Där handlar jag flera gånger i veckan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *