Pizzasallad

Jag har ju svikit er litegrann med vardagsveckan. Ställt in både promenaden och Dagens Outfit. Ni måste känna er besvikna och lurade. Jag kompenserar med ett foto på vår middagstallrik, italienska korvar & potatis, komplett med ett recept på Pizzasallad.

Till salladen

  • Lagom mängd vitkål. Typ ett kilo eller så.
  • Lagom många morötter. Ca en. Fast om ni tycker om morötter jättemycket kan ni ta fler. Ett kilo tex.
  • En gul lök. Eller en purjolök.
  • En grön paprika. Eller röd. Men inte gul, då blir salladen inte färgglad.

Till salladsåsen

  • 1 dl olja. Eller 1/2 dl olja och 1/2 dl rapsolja.
  • 1 dl vinäger (inte röd, det fattar ni ju hur salladen skulle se ut i så fall). Eller 1/2 dl vinäger och 1/2 dl vatten.
  • 1 tsk salt.
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar.

Även till såsen kan alla mängdmått bytas ut med ordet lagom.

Strimla vitkålen fint. Eller grovt om du föredrar det. Koka upp ingredienserna till salladsåsen. Blanda i kålen och låt det svalna. En del recept säger att såsen ska svalna innan man häller den på kålen. Men det blir godare om man häller på direkt. Tycker jag alltså, ni gör som ni vill.

Skala, skölj och hacka/riv de andra ingredienserna och blanda i. Låt stå i kylskåp i några timmar innan servering. Salladen håller sig minst en vecka i kylen. Ät helst upp den innan den blir gammal, för om man måste kasta den så brukar soppåsen läcka och och då får man extrastäda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *