Puls i magen

Igår när jag satt på jobbet började jag känna pulsen i magen. Som varje förståndig och sunt tänkande människa så googlade jag för att ta reda på vad det berodde på.

Fatta chocken när jag hittade att jag förmodligen led av Aneurysm symptom. “Wow, det här låter allvarligt” tänkte jag. Bråck på aortan vill man inte ha. Alla vet att aortan är viktigaste artären och den vill man gärna ha intakt.

Ju mer jag läste desto fler symptom utvecklade jag. Sen när det blev lunch så var det jättejobbigt att välja vad jag skulle äta. Man vet ju inte riktigt vilken mat som kan vara spiken i kistan för en bräcklig aorta. Det blev varm korv med bröd. Det kändes lagom oförargligt, jag har aldrig hört talas om någon som dött av en varm korv. Fast när jag stod där och käkade den ångrade jag mig litegrann och tänkte att om det skulle vara min sista måltid borde jag kanske ha valt något mer avancerat.

Pulsen i magen la sig dock på eftermiddagen. Men jag har i alla fall adderat den här Aneurysm-grejen till listan över sjukdomar som jag måste övervaka så att den inte återkommer och förvärras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *