Recension av Mall of Scandinavia

Idag har jag varit på Mall of Scandinavia. Nordens största Galleria. Vi börjar med att prata om parkeringshuset.

När det gäller parkeringshuset så räcker inte Norden till. Det måste tamifan vara hela Europas sämsta parkeringshus.

Alla körbanor är liksom inramade av låga järnrör. Jag är lite dålig på att bedöma mått och grejor men för att ni ska förstå hur höga de är kan jag berätta att de är ungefär ganska exakt lika höga som underredet på en bil.

Ni börjar fatta vart den här historien är på väg va?

Det var förstås asmycket folk och när kön i parkeringshuset sniglade sig fram såg jag en bil som hade tre av sina hjul på utsidan av röret och ett innanför. “Hur lyckade han med det där?” undrade jag.

Jag ska berätta hur han lyckades med det. När man ska svänga höger eller vänster så känns det lite trångt så för att inte sticka ut nosen i mötande körbana gör man en lite för tight sväng och då hamnar bakhjulet på insidan av röret. Och underredet på bilen skrapar mot röret.

Sen sitter man där. Om man vill backa för att reda upp situationen på står det en betongpelare rakt bakom en och är ivägen och om man ska ta sats och köra framåt så står man i en sådan vinkel att man kommer att hamna i mötande körfält om man tar för mycket sats. Och tar man för lite sats så kommer man inte över röret.

Jag kom loss. Jag körde över. Innan jag körde över provade jag att backa och jag provade att köra sakta. Till slut kom det en parkeringskille och vaktade motsatt körfält åt mig och då körde jag fort över röret och då kom jag loss.

Så här såg järnröret ut. Det här är inte “mitt” järnrör, det är inte jag som har repat ner det här röret, jag repade ett annat rör. Alla rören ser ut så här. Så för varje rör i hela parkeringshuset så är det någon som har fastnat med bakhjulet innanför järnröret och fått underredet skrapat av ett sjukt dåligt planerat järnrör.

Järnrör närbild

Vad är meningen med järnrören? Om ni på Mall of Scandinavia har Google Alert för att bevaka vad som skrivs om er och ni läser detta skulle jag vilja att ni berättar för mig varför ni har järnrör i parkeringshuset. Vem kom på den här korkade idén och varför? Vad har rören för syfte?

Ingenjören som kom på och designade de här rören måste ju ha skickat efter sitt examensbevis på posten. För jag antar att det är ingenjörer som hittar på sånt här. Eller arkitekter. Men på Mall of Scandinavia skulle man kunna tro att det är någon jävla konstnär som har designat parkeringshuset. Konstnärer kollar ju bara på hur saker ser ut men tar ingen som helst hänsyn till vad som är praktiskt. Så jag skulle gärna vilja veta vad konstnären som hittade på det här heter.

Det var det om parkeringshuset. Ni undrar säkert hur gallerian var också. Mall of Scandinavia är en galleria med butiker i. Om man ska ha en galleria med ett sådant där parkeringshus så måste man ju göra en ganska fantastisk galleria för att kompensera för parkeringshuset. Jag tycker inte riktigt att de har lyckats kompensera för parkeringshuset. Det är bara en vanlig galleria som är lite större än andra gallerior men med ett sämre parkeringshus är en normal standardgalleria.

De borde göra om parkeringshuset och ta bort rören. Parkeringshuset är ju första intrycket av gallerian och första intrycket är inte bra ska jag säga er. Ni måste åka dit och se det själva för att fatta hur värdelöst och korkat parkeringshuset är.

Jag stannade bara en halvtimme och jag köpte ingenting. Sen åkte jag till Barkaby Handelsplats och Bromma Blocks och där har dom bra parkeringsplatser så där handlade jag julklappar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *