Säby Gård

Idag har vi varit på Barkaby Handelsplats. Speciellt Ikea var en smärtsam upplevelse, trots att jag fick gå dit själv medan resten av sällskapet gick till en lekplats. Folk strosar omkring inne på Ikea som att de var ute på någon sorts söndagsutflykt. Hur kan man dra fötterna efter sig så mycket på en plats som Ingvar Kamprad har gett folket för att straffa dem för deras synder?

Man skulle kunna tro att folk VILL vara på Ikea och inte bara är där av någon speciell anledning. Jag var där för ett dra-på-lakan och om det inte hade varit så jävla mycket folk i vägen skulle jag ha kunnat lämna med mitt lakan inom 10 minuter, men på grund av alla rundningsmärken tog det nästan 25 minuter.

Maken har i alla fall snokat reda på ett väldigt trevligt café dit man kan åka för att lugna nerverna efter Ikea i Barkaby. Säby Gård heter det. Väldigt mysigt både ute och inne. Som extra bonus ligger det en ridskola bredvid så att man kan titta på hästar om man är lagd åt det hållet, vilket vårt barn är.

Säby Gård

Gott hembakat fika hade de också, så det var nog inte så konstigt att det var lång kö. Vi andra berättade för maken vad vi ville ha och tog ett bord medan han köade. När han kom till bordet med fikat satt både jag och gullefjunet och gapade och kollade på utbudet.

Han ställde ner svärmors lilla kaka, mockarutan jag bett om och en sorts havrekaka av något slag. Tre saker på fyra personer. Jag trodde att han hade glömt chokladbollen på kassadisken, men det var värre än så.

Gullefjunet bara “Jag vill också ha något att äta!”.

Jag bara “Vad gör du? Hur kan du förstöra hela fikat genom att inte köpa en chokladboll åt henne som hon bad om?”.

Maken bara “Jag hade tänkt att du och jag skulle dela på min havrekaka…”.

Gullefjunet bara “Jag vill ha något EGET!”.

Jag bara “Dela? Dela en HAVREKAKA??! Hon bad ju om en chokladboll, hon vill alltid ha en chokladboll, jag har aldrig någonsin hört henne be om en havrekaka!”.

Hur kan man pröva sig på sådana experiment när det är superlång kö? Om man vill att barnet ska smaka havrekaka så köper man både chokladboll och havrekaka och låter henne smaka från havrekakan. Man köper inte bara havrekaka utan att gardera upp sig med ett säkert kort.

Nu fick han stå i den där kön två gånger.

3 thoughts on “Säby Gård”

  1. Lät som ett mysigt ställe ni var och fika på. Och maken får skylla sig själv när han är så osmart, man skall alltid ge det barnet vill ha ( i den mån det går såklart)

    1. När man vill fika i lugn och ro efter ett prövande Ikea-besök ska man i alla fall ge barnet något som tystar munnen!

  2. Ja, jag är fast besluten att köpa en ny vagn, så på den punkten kommer jag inte ge mig 🙂 Och en säng, skötbord och bilstol tänker jag det behövs. Och lite kläder de första dagarna, sen dräller väl det in från släkt och vänner 🙂 tack för tipset om nappflaska i fall ammningen inte fungerar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *