Saker som barnvakter kan tänkas undra

Imorgon ska brorsan och hans tjej sitta barnvakt. Jag och maken ska ut och äta middag på restaurang.

Nyss när jag skulle gå och borsta tänderna och passerade genom lägenhet kom jag på ett antal saker som barnvakterna skulle kunna tänkas undra över imorgon.

1. Varför ligger det en kudde på kistan i hallen?

Orkar inte (1)

Svaret på det här skulle kunna vara: För att jag tvättade en kudde som sen tog fyra dagar på sig att torka och sedan hamnade den på kistan.

2. Varför ligger det ett par pyjamasbyxor på vardagsrumsbordet?

Orkar inte (2)

Svaret på det här skulle kunna vara: För att jag häromdagen bad gullefjunet hämta en pyjamas och hon kom ut med två byxor och ingen tröja och sedan blev byxorna kvar på bordet.

3. Varför ligger det en hög med tvätt på en fåtölj i vardagsrummet?

Orkar inte (3)

Svaret på det här skulle kunna vara: För att jag tvättade förra helgen.

4. Varför ligger det en hög med papper på en annan fåtölj i vardagsrummet?

Orkar inte (4)

Svaret på det här skulle kunna vara: För att de var i vägen på skrivbordet så jag blev tvungen att arkivera dem också blev det så att det här blev ett arkiv.

5. Varför ligger det en tandborste på bänken i köket?
Orkar inte (6)

Svaret på det här skulle kunna vara: För att det var här den hamnade efter jag fått visat för mig att den låg i doktorsväskan.

6. Varför står det tre diskade tallrikar och en Fantomen-katt på köksbordet?

Orkar inte (7)

Svaret på det här skulle kunna vara: Ingen aning, jag var inte inblandad i hur de hamnade där överhuvudtaget.

7. Varför står det en häst framför tv-bänken?

Orkar inte (5)

Det här kan jag faktiskt förklara. För att den hästen står överallt. När man kommer in i köket står hästen där, man går till vardagsrummet och möts av hästen, när man ska gå och lägga sig snubblar man över hästen i sovrummet. Det här är en magisk häst som har en förmåga att alltid vara där man tänkt att man ska ta sig fram.

Man skulle kunna svara allt det där på alla saker som barnvakterna kan tänkas undra. Eller så skulle man kunna tänkas plocka bort grejorna så att de slipper undra.

Sanningen är dock att alla de där grejorna står och ligger där de gör för att jag inte har ORKAT i veckan. Jag orkar inte nu heller. Ett par pyjamasbyxor på vardagsrumsbordet har aldrig orsakat någon större skada i någons liv.

Det är ju inte på något som helst sätt så att det är kungafamiljen som ska sitta barnvakt, det är ju bara våran familj. De kan kasta pyjamasbyxorna på tvätthögen i fåtöljen.

Maken däremot han håller på och frågar saker som “Ska vi plocka fram maten åt dem?”. Jag bara “Det är inga fjortisar som ska sitta barnvakt, om brorsan inte klarar av att hitta några tomater i kylen kan han gott vara utan”. Maten kan ju mögla innan de kommer hem om man ställer fram den halv åtta på morgonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *