Saker som låter

Jag har jättedålig hörsel. Så dålig att jag fick två hörapparater, men dem använder jag aldrig. Ibland tror jag att folk ljuger för mig när de berättar att de hör saker som jag inte hör. Speciellt halv åtta på lördagmorgnar.

Gullefjunet: Mamma det är något som låter.

Jag: Var då?

Gullefjunet: Där ute (hon pekar mot hallen/köket).

Jag: Vad är det för ljud då?

Gullefjunet: Det låter som en gubbe som sopar taket.

Jag kan nästan garantera att hyresvärden inte var på taket den tiden. Han är överhuvudtaget inte på taket särskilt ofta. Sist han var uppe på taket var det jag som bett honom om det.

Några minuter senare påstod maken att det ringde. Varför han berättade det för mig istället för att stiga upp och svara vet jag inte. Om det där med telefonen var sant hade de då hunnit lägga på när jag svarade.

Folk ljuger säkert när de säger att fåglar kvittrar också. Själv har jag då aldrig hört det, så jag har ingen anledning att tro att det är sant.

2 thoughts on “Saker som låter”

    1. I galenskapen när jag packade för att flytta hem till Sverige och behöll och fraktade hem en massa konstiga saker så valde jag att kasta bort hörapparaterna. Jag tänkte väl att de skulle ta för mycket plats…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *