“Som att ligga på sjukhus…”

Min mamma är en nattuggla. Hon går vanligtvis aldrig och lägger sig före ett på natten, oftast senare.

Lördag kväll gick hon och la sig kl 23. Hon sa “Nu går jag då och lägger mig. Det här är ju som att ligga på sjukhus…”.

Oj vad ni tar god hand om din mamma när hon hälsar på tänker ni nu. För att det låter som att vi har god omvårdnad av pensionärer här hos oss. Det var inte det hon menade, hon kom inte med beröm. När hon ställde sig upp och vandrade iväg la hon till “Ingen tv och inget internet… Jag vill ju veta vem som åkte ut från Lets Dance!“.

För vi har ingen tv än och bredbandet är begränsat till EN mobil ubs-bredbandssticka delat på två datorer/tre vuxna som behöver/vill använda det. Anslutningen kan at best beskrivas som nyckfullt. Mamma försökte spela ett spel på Facebook och satt och muttrade “Den där bollen som jag just sköt iväg träffar väl inte målet förrän imorgon med den farten ert internet har!”

Söndag kväll gick hon och la sig 22.30 med orden “Nu går jag då och lägger mig. Sitta här och glo på er när ni städar är då ingen underhållning….”.

Fördelen med att hon måste gå och lägga sig så tidigt för att vi saknar tekniken att tillhandahålla underhållning är att hon är pigg och utvilad klockan 7 när gullefjunet vaknar.

Inte nu för att vi hade planerat att vi skulle vara utan både tv och internet när hon kom. Det bara blev så för att alla företag har minst 8-10 arbetsdagars väntetid på allting.

Just saying så att ni inte tror att vi gjort med flit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *