Ta gräsklipparen och spring tjejer!

Idag finns det en helsideannons i PT för S.T.a.R loppet den 17 maj. Ett motionslopp där man ska gå, jogga eller springa mellan 1-7 km. Ett beundransvärt initiativ. Det delas även ut en massa priser både för prestation och genom utlottning.

Det finns också ett spurtpris – en gräsklippare eller en ICA kundvagn. Jag citerar;

500 meter efter start har vi parkerat en gräsklippare (för män) och en ICA Kundvagn (för kvinnor) laddat med presentkort till samma värde som klipparen. Den som först tar sig dit har chansen att bli ägare till klipparen/kundvagnen under förutsättning att man springer med den resten av sträckan.”

Vadå? Förklara någon. Sannolikheten att jag skulle vara först fram är ungefär lika stor som att jag skulle vara först att landstiga på Mars. Men OM jag kom fram först, får jag inte ta gräsklipparen då? För att jag är kvinna? Och om en man kommer fram först och hellre vill ha matvagnen, måste han ändå ta gräsklipparen? För att han är man?

Missförstå mig inte, en vagn med mat är ett bra pris. Om jag fick välja mellan en gräsklippare och en vagn full med mat skulle jag troligen välja matvagnen.  Men inte för att jag är kvinna utan för att jag är ekonomisk och skulle ha mer nytta av mat än av en gräsklippare stående på balkongen.

Före parenteserna alltså. Nu när de har satt parenteser i texten och sagt att jag ska tävla om maten för att jag är kvinna vill jag ha gräsklipparen. Av principskäl.

Att uppmana till bojkott av loppet vore att låta dem slippa undan för lindrigt. Om jag kunde skulle jag ta upp kampen mot detta själv, men jag ligger lite efter i 2012 års träningsprogram och blir andfådd bara av att gå i trappor. Men det måste ju finnas någon tjej i Piteåtrakten som kan ställa upp i loppet och slå alla män på de första 500 metrarna och sabba hela planeringen för dem?

Kom igen nu alla vältränade kvinnor – ta den där jävla gräsklipparen och spring! Tänk er njutningen när första mannen kommer fram och allt som finns kvar är en KUNDVAGN!

Hör av er om ni ställer upp i loppet och har siktet inställt på gräsklipparen så kommer jag och hejar med megafon och pompombollar.

6 thoughts on “Ta gräsklipparen och spring tjejer!”

 1. Skulle gärna tagit könskampen men serruvettuatt jag är lite upptagen med att tvätta håret den dagen! Dessutom tror jag att det är tyngre att springa med gräsklipparen (eller är alla självgående nuförtiden)?

  Ta och träna lite och gör en insats för feminismen! Springer du kommer jag dit och saluterar med älgstudsaren (och otvättat hår).

 2. Hallå, hallå

  Det där är ju inte alls jämnlikt! En gräsklippare är liksom gjord för att skjutas kilometer efter kilometer i princip två gånger i veckan på sommarhalvåret så det är väl en sak, men att skjuta en kundvagn full med mat rakt fram i mer än 2 meter är ju omöjligt!

  Rent fysiskt borde nog männen hänvisas till kundvagnen och kvinnorna till gräsklipparen, så blir det nog jämnt lopp.

  Att storhandla på Maxi brukar ge mig träningsvärk i magen bara genom att gå och parera vagnens egen vilja att köra på alla hyllor och diskar.

  🙂

 3. Det skulle vara kul att organisera lite ifrågasättande. Hitta ett gäng män som ringer och frågar om vad det är för mat i vagnen, hur de gör med kylvaror och om grönsakerna är ekologiska och ett gäng kvinnor som frågar om antalet hästkrafter, om det är en Briggs&Stratton motor eller om den har multiclip.

  1. Vilken fantastisk idé. Pga makens bristande omsorger vid min sjukdom har jag dock inte orken att mobilisera idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *