Till expediten på Jysk – Jag vet minsann vad du tänkte

Innan vi fick barn var jag och maken helt överens om att när vi fick barn skulle det vara ett sådant där väluppfostrat och lätthanterligt barn. Hur svårt kan det vara tänkte vi. Vi föreställde oss att när vi sa “håll mamma i handen när vi går på en trafikerad väg” eller “stå snällt här stilla medan pappa pratar med expediten” skulle barnet svara “ja mamma/pappa” och göra som efterfrågat.

Så vad fick vi då? Vad resulterade kombinationen av våra gener i? Jo, ett mycket svårkontrollerat barn som svarar “jag är olydig” eller “jag är en rackarunge” på alla instruktioner. Fast nu var jag lite orättvis. Det är klart att även vårt barn skulle få en begränsad rörelseförmåga om man satte fotbojor med en kanonkula i bly fastkedjad på henne. Men då skulle man ju få bära både barnet och kanonkulan.

Idag har vi varit på Jysk. Där valde jag ut en låda. Med hjul på och ett lock. Och två mindre lådor. Med lock men utan hjul. För det ligger för mycket leksaker och skräpar. Två sekunder var jag ouppmärksam, och ungen satte iväg med lådan på hjul, med de andra lådorna i genom hela affären. Inte under tystnad. Jag jagade ifatt henne och vände tillbaka henne. Tillbaka vid ursprungsplatsen började hon packa upp de små lådorna med lock, varannan sak över höger axel och varannan över vänster. Jag plockade upp. Vi gjorde om alltihop en eller två gånger till.

Då dök det upp en expedit i tidiga tjugoårsåldern och frågade “Ska ni köpa de där? I så fall kan jag ju ta dem till kassan åt er tills ni är klara”.

Det här är ett meddelande till expediten på Jysk.

Jag hade situationen under kontroll. Jag var JUST på väg att få ordning på allting. Och jag vet att det inte var av kundservice du dök upp för att erbjuda dig att bära sakerna till kassan. Du var less på kaoset. Du tänkte “kan hon inte hålla reda på ungen?!”. Jag vet att du tänkte det. För jag brukade vara som du.

Jag har en varning till dig. Människor som du och jag som går omkring och suckar inombords över att folk inte kan kontrollera sina ungar på offentliga platser straffas när de själva får barn. Människor som vi avlar fram de aktivaste och mest svårkontrollerade barnen. Bara så att du vet. Nu har du tid på dig att förbättra dina odds genom att sluta sucka över människor som jag.

4 thoughts on “Till expediten på Jysk – Jag vet minsann vad du tänkte”

    1. Och du har blivit varnad. Nu vet du vilken sorts unge du själv kommer att få. Då kommer du att ångra dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *