Tyst Dusch vs Familjedusch

Ett dygn har 24 timmar. Av dessa 24 timmar duschar jag i 5 eller max 10 minuter.

I morse tänkte jag att jag skulle ta en Tyst Dusch för en gångs skull. En Tyst Dusch är när man inte konverserar med någon medan man duschar. Under en Tyst Dusch behöver man inte ha en hand utanför duschdraperiet och mota bort ett barn samtidigt som man säger “kom inte så nära, du blir blöt och vi har ju nyss brottats i 10 minuter för att klä på dig så vi vill inte göra om alltihop redan nu”. Om man vill ta en Tyst Dusch måste man låsa dörren. Så jag låste dörren.

Jag hann inte mer än in i duschen och blöta håret innan maken ryckte i dörrhandtaget. “Öppna” ropade han med vad jag tolkade som panik i rösten. “Herregud, gullefjunet har ramlat och slagit sig och nu forsar det blod ur ett jack i huvudet” tänkte jag och flög ur duschen så att hela badrumsgolvet blev blött och låste upp dörren.

“Vad är det?” frågade jag skräckslaget maken. “Jag behöver på dass” svarade han då. Av dygnets 24 timmar hittade han alltså inget annat fönster att gå på dass än de 10 minuter när jag försöker låsa in mig i badrummet.

Så den Tysta Duschen blev en Familjedusch. En Familjedusch är när jag står i duschen, maken sitter på dass och läser en bok och barnet springer omkring i badrummetDen stora skillnaden mot en Tyst Dusch är att man under en Familjedusch har konversationer i stil med denna.

Barn: Titta mamma.

Mamma: (öppnar draperiet) Ja men titta, du sitter på en pall med ett måttband runt halsen.

Barn: Titta mamma.

Mamma: Kolla! Du sitter fortfarande på en pall.

Barn: Titta mamma.

Mamma: Men oj, du har trillat av pallen!

Sen när man torkar sig fortsätter konversationen.

Barn: Mamma är du ledsen?

Mamma: Nej jag är inte ledsen.

Barn: Mamma är du ledsen?

Mamma: Nej älskling, jag är inte ledsen. Jag är bara LITE irriterad, det går snart över om jag får en kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *