Upprörd var bara mitt förnamn

Häromdagen fick vi ett email som sa att vårt dagis hade studerat barnens närvarotider och kommit fram till att de kunde stänga klockan fem istället för halv sex.

Det går ju inflation i hur tidigt föräldrar hämtar på dagis. Ingen vill vara sist så folk verkar hämta tidigare och tidigare. Jag fattar inte vad folk jobbar med som kan hämta så tidigt varje dag?!

Vi (eller rättare sagt maken) försöker hämta senast fem så ofta det går, eftersom alla andra hämtar så tidigt, för att inte gullefjunet ska måsta vara sist kvar varje dag.

Vi försöker dock inte hämta så tidigt som möjligt för att dagis ska kunna korta ner sina öppettider. Det känns som att bli bestraffad för att man försöker vara en god förälder att de ändrar öppettiderna.

Jag kan inte hämta klockan fem, för även om jag kan gå hem i tid för en gångs skull, så slutar jag inte förrän kvart i fem och har 45 minuters restid. Så det blir lite svårt för oss de dagar maken inte kan hämta.

Jag var så upprörd att jag knappt kunde sova på natten efter vi fått det där emailet.

Dagen efteråt pratade jag med personalen och då sa de att om vi har behov av öppet till halv sex skulle de ändra tillbaka till den stängningstiden.

De har dock inte kommunicerat ut den nya (gamla) stängningstiden ännu. Så just nu känns det lite oklart vilken tid dagis egentligen stänger.

 

2 thoughts on “Upprörd var bara mitt förnamn”

  1. Va? Kan man göra så? Låter ju helt galet.. tycker alla förskolor här erbjuder fram till 18 som MINST och helst 18.30 och då tänker jag ändå att det måste vara svårt för de som jobbar i butiker som kanske stänger 19…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *