Vad är tapenade?

Man får ett meddelande “Kan du köpa tapenade?”.

Jag bara “Absolut, om det är något som finns till försäljning kan jag köpa det”.

Så jag åkte till Coop. Jag snabb-googlade först och kollade vad tapenade var för något och jag kände definitivt igen det på bilden som någonting som jag sett på brödbitar förut. Det såg ut som någonting som man hittar i en burk. Full med självförtroende åkte jag till Coop.

Coop är ett stort ställe när man letar efter en burk med någonting i som man inte vet vad det är.

Jag gick till disken där det finns parmaskinka för jag tyckte att tapenade såg italienskt ut. Jag gick till delikatess disken. Frukt och grönt hoppade jag över. Fiskdisken hoppade jag över. Jag var också helt säker på att tapenade inte var fläsk eller kycklingbaserat. Men i övrigt kollade jag typ alla ställen där det fanns burkar.

Jag hade en känsla av att det kunde tänkas höra ihop med oliver så jag kollade där oliverna fanns. “Kan det tänkas vara en konserv-vara?” funderade jag och kollade på alla konserver i hela butiken.

I säkert 45 minuter sprang jag runt och letade tapenade. Jag pratade i och för sig med en kompis i typ 20 av de minuterna. Jag skulle fråga henne om hon hade någon aning om i vilken avdelning man skulle leta efter tapenade men det blev lite annat prat också. Det är ju roligare att leta om man har någon att prata med under tiden.

Till slut hittade jag en butiksanställd att fråga. Vet ni var de gömmer tapenaden? Bland ris, cous cous och senap!

Tapenade

Det skulle jag aldrig ha kunnat lista ut, så den raddan hade jag inte varit till tio gånger. Helt otippat.

Anteckna nu så att ni hittar tapenaden när någon ber er köpa det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *