Vad har folk i husvagnarna?

Jag har varit till stan idag. Mer om det senare. På väg dit hamnade jag i alla fall bakom en karavan med en lastbil, en bil med släp och sju husvagnar. En mil norr om Jävre ligger dock Pitsundskorsningen och där tar majoriteten av alla husvagnar av från E4an för att åka till Piteå Havsbad. Så om man väljer att köra E4an hela vägen till stan, istället för Havsbadsvägen, blir man av med husvagnarna där. Det är liksom inte värt besväret att köra om en hel karavan om man nästan är framme i Pitsund när man kommer ikapp dem.

Idag när jag och husvagnskaravanen kom till Pitsundskorsningen stod TULLEN där i sina gula västar och båtmössor. Helt plötsligt var det ingen som skulle till Havsbadet längre. Alla sju husvagnarna bara fortsatte rakt fram. Ändrad resrutt allihopa. Mycket irriterande, det blev till att köra om hela karavanen ändå.

Det är ju inte annat än att man börjar undra vad de har i sina husvagnar om de är rädda för att prata med tullen. Man får ju känslan av att de inte har varit på Bolaget och köpt Päronvodka till sina semestergroggar.

 

One thought on “Vad har folk i husvagnarna?”

  1. Haha, ja man kan ju fundera! Tidsmässigt så hade dom vunnit även om dom snackat goja med tullarna i 20 minuter. Strange!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *