Var sitter näsan egentligen?

Gullefjunet har tidigare visat lite mesiga tendenser när vi badat. Hon är rädd för att få vatten över huvudet. I Hortlax finns det ingen grund barnbassäng, även om hela stora bassängen är en barnbassäng där det är 90 cm på grunda delen och 110 cm på den djupa. Så om man bara är en tvärhand hög måste man vara försiktig om man ska undvika vatten i ansiktet.

Jag: Hon var jätteduktig när vi badade. Hon ville hoppa från kanten, så jag höll i henne också hoppade hon. Det var inte riktigt meningen, men jag tyckte inte att det gjorde något heller, och en gång fick hon huvudet under vattnet.

Maken: Hela huvudet?

Jag: Nä inte riktigt, men så pass att hon fick vatten i ögonen.

Maken: Näsan också?

Jag: Ööö, nä hon slog en volt i luften och åkte ner med toppen av huvudet och ögonen, men inte näsan…. Vad tror du?! Näsan sitter väl under ögonen, så om hon fick vatten i ögonen så var ju även munnen och näsan under vattnet!

Maken: Jaja, hur gick det då?

Jag: Jo det gick bra, hon hostade och spottade men grät inte. Sen ville hon hoppa igen. Men hon höll en lång utläggning från bassängkanten att hon inte ville ha vatten i ansiktet för “det är inte roligt”.

Där hade hon fel, för utläggningen var jätterolig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *