Varför har vi aldrig varit här förut?

Det där med bara en affär som jag sa till maken imorse ni vet. Det blev mer än en affär. Fast det var inte jag som fick gå i affärer. Efter grytinköpet var gullefjunet less så jag stod vid rutschkanorna mest hela tiden.

Jo för i morse så tyckte maken att det var så fint väder så han zippade av ärmarna på sin täckjacka så att den blev en väst och tog på sig en tjocktröja under. I februari. Han gör så varje år när solen tittar fram för första gången så jag har slutat att ens kommentera. När vi gått från parkeringen till Outleten så frös han såklart. Så han skulle bara titta in på en butik för att kolla om de hade några bra tröjor. Han sa att han länge hade behövt en ny tröja. Länge kan ju betyda olika saker. Jag vet inte om han menade i flera månader eller sedan vi parkerade bilen.

Jag och gullefjunet följde med på den första butiken där maken bad mig komma och kolla på en tröja som han tyckte var “perfekt modell” men han ville veta om jag tyckte att den var för “norsk”. Den var väldigt “norsk”. Den såg ut som något en 90-års tant skulle sticka när hon börjar tycka att normal mönsterstickning inte är tillräckligt utmanande längre. Det var då jag och gullefjunet gick och åkte rutschkana. Det blev inget tröjköp till slut som tur var. Mindre tur var att det inte fanns någon tid för mig att titta i några affärer eftersom vi hade en tid att passa.

När vi skulle åka hem sa maken “Det här [Barkaby Outlet] var ju ett jättebra ställe, varför har vi aldrig varit här förut?”. Jag upplyste honom om att han visst varit där förut. Då säger han “I så fall måste jag ha missat potentialen, kläder som hamnar här verkar ju vara saker som blivit över som ingen annan vill ha och kläder som ingen annan vill ha är ju exakt det som jag vill ha”.

One thought on “Varför har vi aldrig varit här förut?”

  1. Bara så du vet, jag läser fortfarande alla dina inlägg även om jag inte lämnar någon kommentar.
    Hälsningar från IngaLill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *