Varning för trappsteg i San Sebastian

Jag har ont i ryggen igen. Den här gången har jag inte lyft något soffbord. Den här gången vet jag inte vad jag har gjort, troligtvis har jag lyft ett barn. Det gör jag i princip varje dag, men igår måste jag ha lyft fel. Maken fick i alla fall baxa mig ur sängen imorse.

Om det finns några unga läsare här som har tänkt åka ut och tågluffa vill jag varna för att i San Sebastian finns det tre trappsteg någonstans i staden. Sedan jag inte uppmärksammade detta och satte mig på ändan där har min rygg aldrig varit sig lik. Det här är ju över 12 år sen så jag kommer inte ihåg var de där trappstegen låg. Var bara uppmärksamma. Speciellt om ni har druckit ett par öl. Man kommer där och går på något torg och helt plötsligt ligger torget tre trappsteg längre ner.

Ett annat tips om ni åker till San Sebastian. Om ni när ni har ramlat på de där trappstegen bestämmer er för att ni inte kan gå hem och sätter er i första bästa taxi. Då kanske taxichauffören bara talar spanska, och det gör inte ni, och då låter det kanske så här;

Jag: We want to go to hotel Vad-det-nu-hette.

Chaufför: Något obegripligt på spanska.

Jag: Säger gatuadressen.

Chaufför: Något obegripligt på spanska. Vevar lite med armarna och pekar.

Jag till min kompis: Vilken idiot, fattar han ingenting? Får jag låna kartan.

Jag till chauffören: Take us HERE. (Hammrar på kartan med pekfingret).

Chaufför: Något obegripligt på spanska. Vevar med armarna och pekar igen.

Jag: We have money. Repeterar övertydligt namnet på hotellet och gatan samtidigt som jag hamrar på kartan.

Chauffören: Skakar på huvudet och börjar köra.

Om ni hamnar i den här situationen kan jag berätta att det som chauffören försöker säga till er på spanska är att hotellet ni vill åka till ligger 50 meter längre fram runt hörnet.

Den där 50 meters taxiresan kostade en hundralapp eller två. Jag hade ont i ryggen så jag har för mig att jag tyckte att det var värt det.

Ja, det var bara det jag ville säga. Akta er för de där trappstegen i San Sebastian. Så slipper ni ha ont i ryggen 12 år senare. Ett annat alternativ är att akta sig för ölen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *