Vem är Göran Hägg?

Jag: Hörde ni vad den där Göran Hägg sa om Obamas av-vinkning? Aftonbladet kallar det för ett sexistiskt bråk, fast det var inte mycket till bråk tycker jag.

Mamma: Vem är Göran Hägg?

Maken: Vem är Göran Hägg?

Jag: Inte vet jag, jag trodde att alla andra visste och att det bara var jag som aldrig hört talas om honom. Han satt i någon morgonsoffa och sa att det faktum att Obama blev av-vinkad av kvinnliga ministrar var ett tecken på att besöket var betydelselöst.

Maken: Vem är han då?

Mamma: Jamen nu vet jag – han är väl politiker?

Jag: Det tror jag inte, du måste ha blandat ihop honom med någon annan, den här gubben har skrivit någon bok tydligen.

Maken: Vad då för bok? Varför var han med i morgonsoffan?

Mamma: Jo, men visst är han väl politiker?

Jag: Nä han är ingen politiker, inte enligt google i alla fall, jag hade aldrig hört talas om honom så jag kollade. Inte vet jag vem han är, författare och filosof stod det. De kallade honom för “retorikexpert” så det var väl därför han var med.

Maken: Retorikexpert?

Jag: Ja, fast han verkade inte vara någon bra expert för jag kollade på klippet och först sa han sitt uttalande och sedan tittade han sig omkring med ett flin på läpparna som att han tänkte “tomorrow I will be famous, which I have never been before”. Jag tyckte det var lite blekt ur retoriksynvinkel. 

Maken: Varför hade de en retorikexpert i soffan?

Jag: Inte vet jag. Stig Malm var också med så den där Göran kanske har badat bastu med Stig. Eller spelat golf för all del om de är så lagda. Stig bjöd väl in honom. Tjänster och gentjänster och sådana där saker som gubbar håller på med i bastun antar jag. Varför skulle han annars ha varit med om ingen vet vem han är?

Mamma: Vad sa du att gubben hette?

Jag: Göran Hägg. På bilderna såg han ut ungefär som Queen Elisabeths make. Och när han pratade lät han som honom också. Gammal och omodern alltså, han pratade förstås svenska.

Maken: Men vad gör han då?

Mamma: Är du säker på att han inte är politiker?

Jag: Jamen för helvete! Hur ska jag veta vem han är eller vad han gör?! Måste ni hänga uppe er på vem han är? Vem bryr sig? Han är ju uppenbarligen en obetydlig gubbjävel som ingen vet vem han är som någon släppte in i en tv-studio… Poängen är ju inte vem gubben är, utan vad han sa! Som att kvinnliga ministrars närvaro skulle vara tecknet på att besöket är betydelselöst. Obama träffade ju kungen först…. i hela 20 minuter… Varför fick inte kungen skulden för betydelselösheten i besöket?!

En annan sak jag lärde mig när jag googlade Göran Hägg är att han har fått Aftonbladets litteraturpris 1974 och John Landquists pris 2004. Att få ett litteraturpris av Aftonbladet är ju inte bara betydelselöst utan snudd på pinsamt. Det är ju något sånt som Jan Guillou skulle kunna få.

Kom nu inte och fråga vem John Landquist är eller varför han stavar kvist med qu för för då blir jag tokig. Jag kan faktiskt inte hålla reda på alla betydelselösa gubbar som finns.

One thought on “Vem är Göran Hägg?”

  1. LMAO Vad skönt. Då är det inte bara jag som inte vet vem Göran Hägg är. Och efter det där pinsamma uttalandet så har jag ingen större lust att lära känna honom heller.


    /anna-karin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *