Vem kan berätta något om Waldorf?

I området där vi tittade på lägenhet finns det en Waldorfförskola som är fristående. Är det någon som vet vad Waldorf innebär? Det låter lite sektliknande tycker jag. Jag tycker inte om sekter och flum. Kan man sätta sitt barn i en Waldorfförskola?

Hur gör man för att prångla sig in på ett sådant dagis? Ska man som förälder dyka upp och se ut och uppföra sig som en hippie? Går en grön velouroverall hem tror ni?

3 thoughts on “Vem kan berätta något om Waldorf?”

  1. Waldorf… hmmm….
    Alla olika pedagogiska inriktningar kan man diskutera och många är bra, sedan handlar det lite om den pedagogiska inriktningen passar just ens eget barn?
    Just Waldorf kan jag inte så mycket om, mer än att det är konstnärligt, estetiskt och att man skapar sina egna läroböcker. Man utgår från antroposofin(stavas??) och i mina fyrkantiga ögon så känns det nog lite flummigt om jag ska vara ärlig alltså??? Men det gäller kanske främst skoldelen, förskoledelen är kanske helt ok? Inte vet jag, jag är som sagt en fyrkantig skeptiker… Lycka till!
    Hittade en länk: http://www.waldorf.se/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=16

  2. Där hade jag satt min unge utan att tveka. Vilken tur hade jag tänkt om jag haft en sån i närheten.Trodde att en väninna haft ett barn där, men vid närmare eftertanke var det nog Montessori.

  3. Jag vet hur det kanns… narmaste nursery dar vi bor, ca 50m bort, ar ett Montessori. Ben och jag ar bada overtygade att de ar valdigt flummigt och handlar om fritt larande utaon nagon som helst kontroll. Kan val inte vara bra? Dessutom lankat till katolska kyrkan dit man maste ga minst 3 ggr per manad for att ens ha en chans att komma pa vantelistan till the nursery och narliggande skolan. Nagon gang kommer ett blogginlagg om detta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *