Vem tjänar mest?

De här artiklarna i tidningar De tjänar mest där du bor ni vet. Jag tycker att det är skandal att man ska måsta betala för att få reda på vem som tjänar mest där man bor. Ska vi som inte tjänar mest där vi bor verkligen måsta gå och köpa en papperstidning för 12 kr eller betala 29 kr i månaden för en Plus-tjänst för att få veta vad grannen tjänar?

Är det verkligen rätt att man ska vara tvungen att betala pengar för att nära sin avundsjuka? Det finns ju en del människor som tjänar en massa pengar som inte skyltar med dem. De kanske kör omkring i en gammal bil istället för att köpa en ny dyr bil som sticker i ögonen på folk som tvingas se den på uppfarten. Då behövs ju de här tidningsartiklarna så att folk får reda på att de har en massa pengar undanstoppade. Så att grannarna kan säga “hon/han skulle gott kunna köpa en nyare bil än den där rishögen, pengar har ju snåljåpen gott om, det läste jag i tidningen”.

Nä, artiklarna borde vara gratis så att alla kan vara med och vara avundsjuka. På det här sättet finns det ju en risk att folks inkomstuppgifter blir någon sorts rikemansinformation som bara de som tjänar mest där du bor har råd att ta del av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *