Vera som är ett klantarsle får en festis

Vi har ju ett eget språk här i Piteå som heter Pitemåle. På det språket finns det något som heter klÅssa å folle. Morsan kommer förmodligen att säga till mig att jag har stavat det fel, men ungefär så låter det när man uttalar det. Det betyder att ha klantat sig och ramlat. 

Vera har gjort det. KlÅssa å folle alltså. Här kan ni se en bild av hur det ser ut när förbannade klantarslen klÅssa å rammel.

Vera är en riktigt trevlig tjej. Det vet jag inte för att jag känner henne, för jag har aldrig träffat henne så vitt jag vet. Det kanske jag har, eftersom hon är kompis med min kusin, och i så fall gör jag ju bort mig nu. Men anledningen till varför hon är så himla trevlig är att hon har gett mig min första blogroll. För er som inte är bevandrade i bloggvärlden betyder det att hon har länkat min blogg i högerspalten i sin blogg. Jaha….? säger ni icke-bloggare nu. Ni fattar ju inte vikten av det här.

Så här funkar det. Om en bloggare länkar till en annan får den länkade bloggen trafik från den andra. Under förutsättning att den länkande bloggen har trafik förstås. Det är inte särskilt svårt att få länkar om man tillhör den kategorin bloggare som bara bryr sig om besökare istället för läsare. För då kan man göra länkbyten eller bloglovin-byten. Då kan man lura företag att man har jättemånga “läsare” som litar på ens goda omdöme och övertala dem att ge en gratis prylar. Men jag gör ju inte sånt, folk som vandrar omkring här inne på bloggen och inte vill låta sig utbildas och som vill ha filmer för att de inte orkar läsa kan jag vara utan. Därför brukar ingen vilja länka till mig.

Så för mig är det ju stort att det finns folk som vill länka till min blogg för utbildningsvärdet och den litterära kvaliteten. Fler bloggare borde göra som Vera och lägga till mig i sin blogroll. Det är ett tecken på intelligens och god smak.

Jag tror att Vera ska få en Festis. Jag drar iväg ett email till henne nu och kollar om hon vill ställa upp på en exklusiv bloggintervju. Jag ska fråga henne saker som hur det gick till när hon inte kunde hålla sig på benen och vilket utbildningsmaterial på min blogg som hon känner att hon har mest nytta av i sitt vardagsliv.

2 thoughts on “Vera som är ett klantarsle får en festis”

  1. Jag är så lättköpt så en festis låter gott! 🙂 Men det ska vara en äkta festis- inte en smil eller nåt annat skit! *host host*
    Klart jag länkar in dig, du har en underhållande blogg som jag gillar att läsa och då kan jag lika gärna dela med mig till andra. Man får inte vara knusslig 🙂
    By the way- you’ve got mail…

    1. Nu har du bara ett ben så du dricker vad jag levererar. Meningen var att du också skulle ha e-mail men jag får ett meddelande att det inte kommer fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *